Ahad, 30 Ogos 2009

tak mintak banyak la ;



kalau ade orang nak belanja makan ni pun jadik laa. dah 9 ramadhan dah aku carik ni. tak jumpe. sedih tol. kalau nak belanja doblas ramadhan nanti pun okey gak. :p

kat umah iEe ni. semalam balik ngan dia. teman kakak & bakal abang ipar dia beli barang kawen. iEe cakap tobat taknak teman dah orang nak kawen beli barang. aku lak dah pening camana aku nak kawen nanti. ee lecehnya belibeli barang. aku ni dah la pemalas. hahahaha syanad gatal, lempang sikit nak?

minggu depan banyak presentation dan midterm. aduyai. dah la malas. rasa macam diri ni berterabur je. apa aku buat & fikir pun taktau. -___-'

okey lah. later folks.

toodles!


ps: selamat menyambut 31ogos

Isnin, 24 Ogos 2009

janji itu dah tiba tarikh luputnya, mari melupakan ;



1 : kenapa kamu minta diberikan masa kalau akhirnya masih macam ni?


2 : masa itu adalah masa untuk kita saling melupakan.




kan semuanya dah reda
kan kita semua dah redha
okey la tu kan
bukan ni ke yang kita nak

ada kawan tu cakap, benda dah lepas kita jangan harap boleh diulang lagi. ada benda kita takleh nak patah balik dan purapura macam takde apa yang berlaku.

janji boleh dimungkirkan
sayang boleh dihilangkan


Sabtu, 22 Ogos 2009

ramadhan 2009 ;

another ramadhan dah datang. setahun dah berlalu. masih hidup sampai ramadhan tahun ni. Alhamdulillah.

dalam banyakbanyak bulan puasa yang aku paling rindu adalah:

  • masa 1 pham still tinggal kat kuantan masa kecikkecik dulu. rindu makanan yang banyak waktu buka. rindu 1 pham pegi tarawikh kat masjid besar. rindu air choc fave aku.
  • masa kat hostel smksp. rindu berbuka dan bersahur ramairamai. bulan puasa masa lepas pmr was the best. stay up malam. banyak sangat kenangan.
  • masa kat kpm. since dah 3 tahun berturut2 sambut puasa kat sana, memang bulan puasa kat kpm la yang paling rindu sangatsangat. tahun ni adalah sangat terasa. rindu everything. paling rindu puasa kat hostel jerjak. buka ramairamai. beli makanan pukul 430pm sebab takut habis. pergi bazar on weekends. cafe yang sangat meriah pada waktu malam. malam yang panjang sebab cafe tutup pukul 2am. so pukul 12 masih ramai orang berkeliaran. nak stay up buat assignment pun best. terasa baru je tahun lepas puasa kat kpm. how time flies..

tahun ni ramadhan kat gombak balik. (haha ramadhan aku cam asek kat gombak & kuantan je dari kecik) tengok banyak banners yang digantung rasa cam tak percaya je dah ramadhan. hopefully ramadhan kalini pun best jugak. ada banyak benda baru yang akan dihadapi bulan ni. kena banyak berusaha.

untuk kawankawan,

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK & SELAMAT BERPUASA

mungkin ini ramadhan yang terakhir. jom tarawikh sebanyak yang boleh & buat baik & amal ibadah banyakbanyak. insyaAllah.

bbasya! (:

Isnin, 17 Ogos 2009

terbiasa takbiasa ;

kelmarin takbiasa.
semalam biasabiasa.
harini terbiasa.

kebiasaan menjadikan kita terbiasa dengan ketidakbiasaan.



*buatbuat biasa. you taught me this, remember?

Ahad, 16 Ogos 2009

kita kami hujan dan pelangi ;




cuba teka dalam suma kelas yang aku pergi, siapa budak yang selalu jadi budak first yang kuar lepas kelas habis?

haha.

tibatiba rindu sem 3 kat kpm. semester pening. semester bingung. tak belajar langsung. rasa macam stranger dalam kolej sendiri. tapi syukur sangat, dalam keranapan & kebingungan tu Tuhan temankan aku dengan dua paripari yang baik hati.

& i can still vividly remember the 3 of us duduk belakang sekali dalam kelas. pergi kelas samasama. lunch samasama. groupwork pun samasama. & still ingat lagi kita janji nak dapat 4 flat kan. hehe padahal result sem 3 paling hancur. first week kita dah tak sabar nak tunggu sem habis. dalam kelas asyik tengok jam bila nak habis kelas. bila jumaat seronok je sebab dah nak weekend.

inilah yang aku rasa sekarang. except dah tak ada paripari baik teman pergi kelas, dalam kelas lunch suma tu. dah lama kot tak lunch. weekends je merasa lunch. kalau dulu semangat balik kelas sebab nak jumpa budakbudak bilik, sekarang ni semangat balik kelas sebab nak on lappy.

bila macam ni, rasa lagi sanggup ulang keranapan sem 3 tu banyakbanyak kali.

to kamu berdua, hidup baikbaik ya. nabel, thanks a zillion bro. kau boleh nak sekelas dengan yang lain kan masatu. tapi ko tulis jugak nama sekelas dengan aku. dah la garagara aku yang beratur belakangbelakang. kalau orang tanya antara sacrifice kawankawan yg aku takkan lupa, sure aku akan cakap kau. siyesly. ade hikmah kan? kalau tak masuk kelas tu cane nak kenal mashmelow kan kan. terimakaseh kat aku cepatt. hee. lynn, terimakasih sangatsangat! zaman bingung tu adalah sesuatu kan. sedih keadaan kita masatu tapi compared to sekarang, rasa sangat menghargai waktu tu. ingat lagi kalau berbual dengan awak mesti cakap pasal masa depan. apa yang kita rasa, apa yang kita nak dalam life. kadangkadang terasa macam sesuai je kita bertiga yang samasama tercampak. suma stok jiwajiwa. hee :)

tahu kamu berdua mungkin rasa benda sama sekarang, sorangsorang kat tempat baru kan. kuat ya. kita dah pernah rasa macam tu dulu, jadikan as inspiration untuk survive sekarang okeyh.

goodluck sahabatsahabat! thanks untuk waktuwaktu tu. julai - november 2007.


withlove,
nanad.

Jumaat, 14 Ogos 2009

mimpilah dalam tidurmu bersama bintang ;


weyy kawankawan!

hiatus nguk hang kan. kakaka. ala kasi can la. aku baru lepas test revelation kot semalam. legaa weyhh. kurang satu beban. memang Tuhan sayang aku kot. tak baca langsung chapter 2 sebab takda note. memang tawakal habis. then yang masuk just chapater 1 & 3 je. Alhamdulillah sangat (:

weekenddd! hoyeahs. roomates ramai yang balik & ada yang pergi camping. compartment mate pun pegi camping. bestt buleh aku wat cubicle ni macam aku sorang yang punya. wahaha. study circle diawalkan sehari. so memang sabtu ahad ni takda pape la. jadi, another weekend to be spent ALONE. nice. takpe ada internet a.k.a DADAH. internet tido makann. aduss bila nak belajar bebetol ni sengaaal. okayokay, minggu depan aku puasa tenet bebetol keyh. betol punya.

tengah dengar lagu. suma laguputuschenta dalam playlist. dah lama tak dengar sebenarnya. mulamula ingat dah tak minat dah sebab lately dengar lagu dalam hitz.fm charts je. then 2-3 hari lepas si zaher mintak lagulagu indo. tak dapat dinafikan lagi jiwa aku memang dengan laguputuschenta je. bak kata intan, satu hari tak dengar lagu hati luluh lantak ni tak lengkap. hahaha. rindu seyh zaman shareshare lagu sedih wif intan & tooney :(

random number 4, dah addicted ngan ROTI CANAI TELUR + CHEEEEESE. aduhh dadah lagi. harihari beli. kalau makan nasi pun beli jugak. dahla tadi tengok peanut butter titiba boleh rasa nak makan WAFFLE. waffle peanut butter + strawberi atau peanut butter + choc. pehh. aduh bangang lah apehal la timetime takda duit ni aku suka sangat dengan makanan. sengal buih. -_-"

okey dah la. cukupcukup lah merepek kerepek. jaga diri okeyh suma. jom isyak (:


ex-oh-ex-oh
lttlgjh;

ps: pergi dengar lagu d'masiv - merindukanmu. dedicated untuk kamu semua (:

Rabu, 12 Ogos 2009

goodbye for awhile ;




hujan. bestbest. harini ponteng suma kelas cos of the ptptn thingy. dah setel. hoyeahs takyah fikir lagi dah. yang aku tau in the next 4 or 5 years kena bayar balik. tadi baru tahu rupanya kena tipu cakap mak tak kerja kalau nak dapat lebih. hoho tak pe ah. tak berani lak nak wat camtu.

nak aiskrim PADDLE POP PELANGI wehh. bestnyaa kalo dapat.

tomorow & harihari seterusnya gonna be busy sebab dah mula banyak test & midterm. err sebenanya tak tau pun apa beza test ngan midterm. kat kpm tak biase. ahaha.

jadi, im gonna put myself & the bloggie on hiatus sekejap. nak puasa internet. walaupun susah sebab internet adalah DADAHH. hoho. kena get focused sementara waktu, cewah sementara waktu. bulan 9 nanti dah tak focus dah sebab 13 september nak balik weyh. haha tak sabar gile babun dah niee.

dua benda nak pesan: 1) jangan lupa makan 2) jaga kesihatan. tapi paling penting jaga kesihatan la. jangan sakitsakit. kalau rasa nak demam tu terus telan ubat. then minum air masak banyakbanyak. siyes wey, musim orang sakit kan skarang. dengan selsema 'merah jambu' tu lagi. risau.

toodles koqq~



Isnin, 10 Ogos 2009

nothing lasts forever ;




takkan selamanya tanganku mendekapmu
takkan selamanya raga ini menjagamu

seperti alunan detak jantungku
tak bertahan melawan waktu
dan semua keindahan yang memudar
atau cinta yang telah hilang

tak ada yang abadi
tak ada yang abadi
tak ada yang abadi
tak ada yang abadi

biarkan aku bernafas sejenak
sebelum hilang

tak kan selamanya tanganku mendekapmu
tak kan selamanya raga ini menjagamu
jiwa yang lama segera pergi
bersiaplah para pengganti


*currently in the mood for peterpan songs - for their lyrics tell whats inside this heart.

Ahad, 9 Ogos 2009

Khamis, 6 Ogos 2009

Selasa, 4 Ogos 2009

heartbreak ridge was never this arrogant ;



how do we know bila kita dah betulbetul moved on?

bila satu hari tu kita bangun dan kita sedar that we are no longer interested to know anything about that person / that thing / mereka.

bila things that used to hurt us so much has no longer affecting hati kita.

bila kita dah habis rasa marah dan benci.



belum betulbetul move on?
try harder
or at least, try (:
jia you!



ps: take a really good care of yourselves folks. dah 8 nyawa diragut h1n1. the virus is in the air that we breathe. dont fall sick. minum air kosong banyakbanyak okeyh.

Isnin, 3 Ogos 2009

karma ;

kita boleh pilih untuk buat apa saja untuk rasa gembira. but never ever pilih untuk gembira di atas kesakitan orang lain. life its not about accepting all the chances yang datang depan mata kita semata mata, its the sacrifice yang kita lakukan untuk kegembiraan orang lain. memang susah nak puaskan hati semua orang but then sanggup ke kita hidup gembira bila orang lain sakit sebab kita? sanggup ke kita pijak hati orang orang yang sayang kita untuk kejarkan kemahuan kita?



coz what goes around will surely comes back around.

Sabtu, 1 Ogos 2009

only God knows why ;


harini sabtu pertama aku tak kuar sejak kat sini. hoho. kalau tak straight dari jumaat takkan lekat kat dalam. berazam taknak keluar this weekend. & taknak keluar sangat bulan ni. walaupun tengok roomates pegi pc fair tu dah wat rasa tergoda sikitsikit. ingat tadi nak je keluar sorangsorang after study circle. nasib baik malas.

this week banyak jugak jumpa kawan lama. happy (:

haritu one of my roomates cakap camni:


" awak kalau dengan kawankawan awk, saye tgk awak gelak lain sgt tau. macam sgt happy. "

(:

i love it bila aku dapat jumpa diorang, spend time dengan diorang, borakborak, gelakgelak. rasa macam kat dunia lain. every other things around us macam dah tak wujud. & then masatu harap sangat masa berhenti. tapi selalunya bila dengan diorang lah masa terasa cepat sangat berlalu.

HAPPY FRIENDSHIP DAY my dear friends. sayang korang kuatkuat!

running out of words. hope that i can mention all of your names here but i cant. coz i dont have friends. i just have bestfriends. & all of you are my bestfriends.

be safe,
lttlgjh;