Ahad, 16 Ogos 2009

kita kami hujan dan pelangi ;




cuba teka dalam suma kelas yang aku pergi, siapa budak yang selalu jadi budak first yang kuar lepas kelas habis?

haha.

tibatiba rindu sem 3 kat kpm. semester pening. semester bingung. tak belajar langsung. rasa macam stranger dalam kolej sendiri. tapi syukur sangat, dalam keranapan & kebingungan tu Tuhan temankan aku dengan dua paripari yang baik hati.

& i can still vividly remember the 3 of us duduk belakang sekali dalam kelas. pergi kelas samasama. lunch samasama. groupwork pun samasama. & still ingat lagi kita janji nak dapat 4 flat kan. hehe padahal result sem 3 paling hancur. first week kita dah tak sabar nak tunggu sem habis. dalam kelas asyik tengok jam bila nak habis kelas. bila jumaat seronok je sebab dah nak weekend.

inilah yang aku rasa sekarang. except dah tak ada paripari baik teman pergi kelas, dalam kelas lunch suma tu. dah lama kot tak lunch. weekends je merasa lunch. kalau dulu semangat balik kelas sebab nak jumpa budakbudak bilik, sekarang ni semangat balik kelas sebab nak on lappy.

bila macam ni, rasa lagi sanggup ulang keranapan sem 3 tu banyakbanyak kali.

to kamu berdua, hidup baikbaik ya. nabel, thanks a zillion bro. kau boleh nak sekelas dengan yang lain kan masatu. tapi ko tulis jugak nama sekelas dengan aku. dah la garagara aku yang beratur belakangbelakang. kalau orang tanya antara sacrifice kawankawan yg aku takkan lupa, sure aku akan cakap kau. siyesly. ade hikmah kan? kalau tak masuk kelas tu cane nak kenal mashmelow kan kan. terimakaseh kat aku cepatt. hee. lynn, terimakasih sangatsangat! zaman bingung tu adalah sesuatu kan. sedih keadaan kita masatu tapi compared to sekarang, rasa sangat menghargai waktu tu. ingat lagi kalau berbual dengan awak mesti cakap pasal masa depan. apa yang kita rasa, apa yang kita nak dalam life. kadangkadang terasa macam sesuai je kita bertiga yang samasama tercampak. suma stok jiwajiwa. hee :)

tahu kamu berdua mungkin rasa benda sama sekarang, sorangsorang kat tempat baru kan. kuat ya. kita dah pernah rasa macam tu dulu, jadikan as inspiration untuk survive sekarang okeyh.

goodluck sahabatsahabat! thanks untuk waktuwaktu tu. julai - november 2007.


withlove,
nanad.

12 ulasan:

Nadya Mansor berkata...

entry kali ni terbaek!mampu membuka mata2 orang betapa besarnya erti sesebuah persahabatan itu kan.

pape pon,nad doakan yang terbaek utk kamu bertiga and kengkwn yg laen.x mo sedih2 ye.

rindu kamu gajahkecil.tcare ;)

l t t l g j h ; berkata...

all the best to you to my mashmelow. kami bertuah masuk class 3D sebab dapat kenal kwn2 yg baik mcm kalian :)

mishh u too! <3

N.J. berkata...

nanad, sumpah ko bt mate ak berair skang.. sumpah ak rase bende yg same sekarang...

yup, ak ade bdk2 kpm kat sini, tp diorg semua satu kolej, ak lain kolej.. plus, diorg da de membe sendiri sbb diorg de orientasi.. ak xde sape...

mmg ade hikmah sgt2 mase tu, betol2... sbb sem3 la ak kenal jantung hati ak lebih dekat... selame ni ak xpenah ckp ngan die pon....

hahaha~ lagu2 tu mmg jiwa n ape yg ak rase sekarang kat ukm ni.. mungkin ko fikir ak lucky sbb de bdk2 kpm... the truth, ak ttap rase lonely...

ko betol2 bt ak sayu sekarang...
;(

N.J. berkata...

owh ye.. actually ak baru notice ni bile bace pict komen ko n lynn dlm entry nih...

ak baru perasan result sem3 ak paling terok untuk enam sem ak disane...

kebetulan???

Lynn Honeym berkata...

*awk, kenapa buat saya rasa nak pukul dada kuatkuat.

tempoh yg cukup untuk buat kita sedar tentang keberadaan sesuatu yang kalau tiada tempoh itu sampai sudah kita buta. dibutakan kesombongan sendiri.

banyak bendanya.

tuhan mmg adil merencana. maha hebat juga untuk terus membuat kita percaya tentang adanya Dia walau dengan halus ngilu yang kita rasa.

sekarang saya mungkin rasa yang sama seperti awak, cumanya tanpa kehadiran awk dan nabeel juga.

tp segala yang lepas adalah senjata utk hari ini bukan.

harihari untuk kita mendewasa sebagai seorang 'fighter'.

ayuh positif dengan rasional. katakan tidak kepada positif membutatuli.

walau jauh yang menjauh, kita masih ada antara satu sama lain.

cuma masingmasing sibuk uruskan hidup.

ini hidup. kita sedang belajar.
LEARNING IS FUN!

:))

d i e y L a . berkata...

ouhh entry ko ni buat aku rasa aku perlu untuk menghargai apa yg aku ada sekarang.

rasanya hidop aku di usm byk bergantung pada mas n pum2.apa2 je mesti buat sama2.

thanx utk mereka.sgt hargai kehadiran mereka itu.

syanad.setiapa apa yg terjadi yg tanpa dirancang pasti lebih bermakna kan.

lttlgjh; berkata...

nj - sorry buat kau rase sedih. tp ni mmg ape yg aku rase skarang. its not that bad pun act tp bile dah lebih separuh dari waktu & life di habiskan sorang2, mmg aku rasa beruntung sgt dengan masa lalu aku :) xpe, aku tahu kita suma kuat kan. this is life. akhirnya kita nanti pun sorangsorang jugak kan. hehe. yup, result sem 3 paling camharem skali. 1 je A yg aku dpt. haha



lynn - hehe saya tahu kita suma kuat. semua yg Allah takdirkan ada sebab & hikmah. kita kena cari kan hikmah tu. goodluck untuk studies kamu! :)


awek - yup, kau sgt untung ada diorang. seriously. jadikan tu sbgai platform utk korang terus berjaya okeyh :)

mike-L berkata...

jangan pernah hilang dr mereka..

tahniah..

intrepetasi jujur:

adakah ini posting yang cukup style pada "bulan sahabat"..??
sememangnya...

ini berharga...pengertian sesebuah persahabatan..semoga kalian tiada melupakan...aminnn

aisyah nadiah berkata...

ameen. thanks laskar (:

Little Miss Heartless berkata...

nak menangis. :(

Heidi Yellow berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Heidi Yellow berkata...

SEM 3 AKU ADALAH YANG PALING MATI.

tapi aku kuat sebab aku ada penghuni bilik AP03-02 (betul tak ni?aku try teka!)

aku paling tak reti nak let you guys know how much aku appreciate korang acttly. aku hidup dalam dunia sendiri. aku tak kisahkan korang, aku lepak sekali bila aku rasa nak, and the list goes on..

tapi, korang berjaya buat aku jadi macam korang now sebab;
aku jumpa true people who care others. aku jumpa orang yang tak reti nak selfish to tell other that they really need and love others. orang yang betul-betul faham give and take in anything!

now,we are ONE.

gajah+intan+lala+ona+ain+pijot = tuna.

*rindu all of you, rindu dinding colorful yg aku conteng pasal macam2, rindu tea at late night, rindu intan mimpi aku ni hantu yang tdo sebelah dia, rindu makan besar together, rindu closet menakutkan kita semua, rindu nanges ramai-ramai!

AKU RINDU REPUBLIK GAJAH!

;(