Sabtu, 21 Januari 2012

Ahad, 15 Januari 2012

tepu tepu tepu saturated ;

soca 2110 | Sociology of Marriage and Family.
3pm. banquet, CAC
paper terakhir untuk sem ni.
tepu dah niiii
bertahan please!

Rabu, 11 Januari 2012

wanna bee sweet?

tadi keluar dengan ee. pergi kl festival mall. jalan jalan release tensi kononnya. masuk popular bookstore. ee jumpa cd arashi. teruja. aku jumpa ni. sawan sebab comel sangat tapi takde duit nak beli. haha.

mula mula jumpa buku. tapi kat bahagian atas2 semua moomoo. cakap kat ee susah betul nak jumpa yang gajah. pastu ee cakap eh kalau tak cari memang tak jumpa sambil tengok yang bawah2. sekaliii memang ada. dah la kat popular jadi member dapat diskaun. pastu jalan2 kat area tumblers ee cakap "entah2 botol air pun ada gajah kat sini nad". mula2 aku cakap ehh takkan laa susah nak jumpa botol air gajah. titiba:

aku teruss apply jadi member. pedulikk miskin ke tak. tapi in the end aku beli bookmark je seketul. sebab baru nak habis exam motif nak beli stationary? tunggu bukak sem nanti hehe.]

eh tapi untung weh. most barang dapat diskaun. alahh tak kesah la posen2 pun kan tapi kalau beli banyak dah untung banyak gak tu. aku taktau pun selama ni. sebab jadi member mph bookstore je. tu pun tak suma barang ada discounts untuk members.

budak CFS uia dah datang mendiami maryam. secara officialnya memang mahalah maryam kesayangan (walaupun paling ceruk) dah takde. pintu gerbang pun dah tukar. 'Mahallah Maryam: Centre For Foundation Studies'.

itu lantaklah tapii yang pilunya cafe diorang tak bukak lagi and kena share dengan mahalah kami, halimah. dah la musim exam ni timing orang makan dah lari. kalau lunch tu pegi pukul 1130am memang beratur sampai luar pintu cafe. tapi kalau pergi pukul 12pm pulak tinggal kuah je suma. nangiss. itu yang aku dengan zue selalu makan time dinner je. tapi sekarang pulak dinner kena rebut2 dengan mereka2 dari maryam pulak. dinner pun kitorang take away sekarang. sedih. hopefully sem baru nanti bukak la cafe maryam tu..

dah la campur dengan lelaki.

culture shock suma bila sampai cafe. nak buek macam mano kann selalunya kat uia ni cafe mahalah mana laa campur2. tercover cover suma aku tengok.

tapi aku peduli hapee. aku pergi cafe untuk makanan. selekeh ke tudung senget ke belakang kira.

kereta ee enterprem keh keh.

soca organ dah habis isnin haritu. tinggal lagi dua subjek. sociological theory 1 & sociology of marriage & family.

oh oh tadi lalu kat depan etude house and nampak shinee. gyaaaa meroyan jap dengan ee. memang dah tau shinee's endorsing etude house. tapi haritu lalu depan etude house takde pun lagi diorang. pastu nampak etude house kt festival city tu aku pun cakap kat ee. pastu dari jauh nampak kat booth kecik kat kedai tu macam muka lelaki. ee cakap la maybe dah ada kot tu nampak muka lelaki. bila dah dekatt,

*gambar credit to uploader at Super Junior & SHINee fanpage at fb*
onew okk mula mula sekali nampak. meroyann. dah la dua dua suka onew. hehe. nak snap pic tapi promoter datang pastu buat buat tanya promoter pasal the product. ada lip balm dengan hand lotion. satu 29rm tapi kalau beli satu set (ada empat) dapat 80rm something kot sekali dengan mug free. lip balm pun 29rm. hand lotion pun 29rm. aku ni kalau tengah kaya memang beli je tapi tulah. and masatu tak fikir pun nak beli. nervous nampak muka onew kat situ kann. *tolonglaa paham. tampar kangg*

tapi mungkin kalau lalu lagi depan etude house akan tempted untuk beli lagi. tapi tulah, other product diorang pun tempting jugak. lagi lagi tengah sale ni kann.

onew is holding Missing You Hand Cream Honey Bee. ok kena beli yg ni kehkeh. tapi lagi untung kalau beli empat.


eh terpromote lah pulak kann. aku memang sukaaa promote barang yang aku sendiri pun tak beli. hehs.


okbaii~





Jumaat, 6 Januari 2012

playdate with dr. nina ;




uber cutee. she'll definitely be a doctor in the future. kalau depan mata ni memang dah kena gigit budak nina ni.

thanks dr. nora for sharing this on your blog. made my day :)

three more papers. paper semalam not so good. the first compulsory question adalah theories yang tak pernah prof ajar dalam kelas. aku rasa tak pernah, tak tau lah aku tidur ke masa dia ajar kan. memang aku tak pandang sekilas pun notes dia. dok hafal kemain teori maslow mayo herzberg suma sekali skinner?? and aku perasan, ramai gak yang meja sebelah2 tinggal kosong kat 1st question. 14 marks weyhh nangesss T___T

masa tengok soalan tu lama aku berkerut dahi sorang sorang. i even sent death glare to prof by accident. masa dia tak nampak lah tapi. siyes wehh kenapa suruh baca teori lain tapi keluarkan teori lain masa exam kenapaaa? dah la 2 compulsory questions haritu kata satu je.

haih. pasrah. ombak rindu cakap redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah. so aku tak pasti akan keikhlasan aku ini jadi aku pasrah. takde konsep2 redha macam kat kpm dulu2.

salah aku kot. takyah nak spot spot soalan. baca je suma lain kali.

menunjukkan the remaining 3 subjek kena study sampai muntah hijau.

aku taktau lah kalau ni aku je ke orang lain pun sama kan. tapi whenever aku tengok apa apa yang cute pasal kanak kanak mesti bergenang2 air mata. terharu ke? kadang kadang segan gak anak orang buat perangai comel kenapa aku pulak nak rasa terharu sampai genang genang air mata? *tampo*


ps: blog aku ada malware ke? a friend juz told me. tapi aku check kat google dia cakap takde. sebab aku bukak blog pun takde warning malware pun. kenapa eh?

Selasa, 3 Januari 2012


epop memang sayang aku. last year punya kalendar SHINee kat bulan september. tahun ni pun samaaaaa

^__________^

tapi masa bukak kalendar ni berdebar kott. sebab dah terberharap lebih pulak kan. sekaliii fuhh sebbaik kat september gak hehe.

beli cepat weh. besar kalendar dia. poster-size.

Isnin, 2 Januari 2012

sunny ;

baru selesai menonton filem ni. bestt. aku kalau cerita bertema kekeluargaan atau friendship atau kemasyarakatan memang suma best je. haha.

simple je jalan cerita dia. pasal a group of girls. diorang bestfriends. sunny tu nama geng diorang. starting cerita ada sorang girl, Na-mi, baru pindah skolah baru. masa 1st day dia macam nak kena buli pastu a group of girls ni datang tolong dia. by then, she was accepted to be part of the group. movie ni dia cam bahagikan dua zaman, masa diorang remaja2 & bila dah kawin suma. after 25 years diorang cam nak reunite balik tp salah sorang dari diorang is dying of cancer. cite ni cam gabung flashback dengan masa diorang dah tua gak. like 50% past 50% present. tapi tak boring kot. bagi aku la.

suka setting movie ni time 25 tahun yang lalu (zaman 80-an) sebab baju diorang cantik2!

eheh sebenarnya tujuan asal aku tengok sebab nak tengok lakonan kang sora je hehehehe :p

and this movie reminded me alot of my girls back at assunta, smksp & my happy drugs time kat kpm. tapi paling teringat my girls kat kpm la sebab some of the incidents lebih kurang je. bila susah, tolong. bila sedih, ada kat sebelah. part gaduh dengan orang lain pun. haha. best sebenarnya perasaan hidup ada berkumpulan ni. kita saling menjaga each other. sebab tu aku lagi suka kawan ramai-ramai dari bff berdua berdua.

kat uni takde dah suma suma tu. kau-kau aku-aku je. tapi taktau lah kan kalau aku je yang rasa camtu kat uni kan. haha :p

i feel bad because i'm such a fail when it comes to being there for my friends in their time of need. rasa bersalah sangat.

i hope i can be one.


haish titiba pulak ter-rindu kann.

dem je. tengah cari-cari pics happy drugs kat dalam folder konon nak include dalam post ni ter-play vid masa sem 3 time kat kpm time birthday aku dengan ona plak. bergenang2 air mata.

ona's birthday wish dalam the vid (tahun 2007):

"semoga mas blablabla (tak dpt tangkap) kurus, pijot takkan blablabla (tak tangkap gak) 's' words, lala takkan mengganas, ds hilang pelat, ain tak pendiam sangat, tuna tu takyah nak membuli orang, kecik semakin membesar."

masa tu kitorang suka sangat usik dia pasal bertunang. tak sangka dah nak kawin pun cik kak ni. time flies.



rindu korang nak mati do :')

Ahad, 1 Januari 2012

two oh one two ;

salah satu benda yang aku agak sedih bila datang tahun baru is the fact that 2010 dah jadi last two years & 2011 dah jadi last year.

aku tak ingat tahun lepas lepas macam mana tapi aku rasa tahun 2011 sekejap sangat. sirius. mungkin takde apa sangat kot yang menarik dalam life aku tahun ni.

kalau check balik entri 1st januari aku tahun-tahun lepas ada list of azam-azam baru. tapi tahun ni malas. azam aku adalah habiskan azam tahun-tahun lepas je.

and satu je benda aku harap aku boleh ubah lah tahun 2012 ni. kurangkan asyik rasa annoyed dengan orang & melarikan diri dari masyarakat. sirius kadang-kadang rasa nak bagi penampar je kat diri sendiri sebab bila bengang dengan orang cakap belakang. lepas ni either aku endure je perangai-perangai pelik orang atau takyah layan je atau bagi je sedas depan muka dia. no tak puas hati cakap belakang. arasso aisyahnadiah?

dan aku harap 2012 akan jadi tahun yang meaningful. walaupun garisan penamat (habis belajar) jauh lagi, tapi at least nanti hujung 2012 dah makin dekat lah kan garisan penamat tu.

and 2012. weddings of some of my friends. ada satu wedding yang saya sumpahtaksabarrrr. balik ni nak start cari baju dah heheheh.

dan saya berdoa agar Allah sentiasa kurniakan kesihatan yg baik kepada ummi & abah, panjangkan umur mereka. ameen.

ohye. umur dah *coughs* bertambah.

okbaii

salam~