Isnin, 3 Ogos 2009

karma ;

kita boleh pilih untuk buat apa saja untuk rasa gembira. but never ever pilih untuk gembira di atas kesakitan orang lain. life its not about accepting all the chances yang datang depan mata kita semata mata, its the sacrifice yang kita lakukan untuk kegembiraan orang lain. memang susah nak puaskan hati semua orang but then sanggup ke kita hidup gembira bila orang lain sakit sebab kita? sanggup ke kita pijak hati orang orang yang sayang kita untuk kejarkan kemahuan kita?



coz what goes around will surely comes back around.

11 ulasan:

Dee berkata...

so true kak syanad. d pernah fikir macam ni. haha. i love you!

erma berkata...

haik haik

N.J. berkata...

saket la...

d i e y L a . berkata...

ye sgt betol.
tp dunia skrg byk yg memilih kegembiraan dgn membuat org lain rasa saket.tapaham betol.

Dee berkata...

hidup sorang dan tak bergantung lagi cool. haha. :p


kakak kecil comel, d link ur post ni kat new entry d tauu.

l t t l g j h ; berkata...

dee kechil - hee yups. biar ah dee org wat kite yg penting kite jgn wat org keyh. hee link je kmu. loveyoutoo! :)


erma - anda kuat banyakbanyak okeyh :)


nj - yup sakit tapi tu la yg slalunye org buat


dd - yups. xleh nk cakap ape da. xpe, keadilan berpihak kpd org2 yg benar :)

mike-L berkata...

syanad koqq...aku mintak maaf..huhu...

kenapa karma..bukan kari kepala ikan..

kool koq

l t t l g j h ; berkata...

ayol koq kenape kau mintak maaf?

tu la aku pun fikir kari kepala ikan tu lg sedap. haha

hikari berkata...

yup2..sharing happiness

l t t l g j h ; berkata...

iee - jgn sedey2 okeyh :)

S90 berkata...

well said