Khamis, 31 Mac 2011

pasangan ubi keledek ;





akhirnya habis dah perjalanan goguma (sweet potato) couple dalam variety show We Got Married. aish sedih. teringat pulak tahun lepas shinee hello baby pun habis time time camni gak.

banyak banyak couples dalam wgm, yongseo adalah one of my fave. sebab aku prefer yang awkward sebab bila dorang titiba buat benda sweet cam baru lah best kan nak sengih2 bahagia atau menjerit suka. haha.

banmal dalam bahasa melayu nya macam bahasa tak formal la. koreans selalunya dengan strangers or orang2 yang lagi tua diorang cakap guna bahasa formal. seohyun (the wife) sangat susah nak cakap guna informal language dengan yonghwa (the husband) & yonghwa nak sangat dia cakap guna banmal. macam satu seksaan okay seohyun nak cakap guna banmal. lagu ni diorang cipta sama2.

aish sedih. now dah takda benda nak looking forward every week (ok tipu. u still have khuntoria couple and running man. takyah drama sangat)

yonghwa & seohyun. kawen la bebetol! haha :p

new couple t-ara's eunjung & lee jangwo. ok, aku suka jangwo so konfem akan layan rasanya.

kenapa bukan onewwwwww? (nak penampar tak syanad?)


ps: rasa nak curik je patung gajah kat belakang tu.

Rabu, 23 Mac 2011

exam ;




berapa hari je tinggal.



tapi mood study belum sampai. teruk teruk. dah kames dah ni. adoidoidoi. kepala fikir nak pulang ke pangkuan ayahbonda je ni. lama sangat dah tak jumpa.

oh, check the vid out. sungha jung namanya. fingerstyle guitarist. maybe aku lambat gak la jumpa budak ni. tapi tak kesah la yang penting best.

all the best in ur final exam iium-ians!

Khamis, 17 Mac 2011

mendadah 12-130311 ;






penang. 12-13 mac 2011.

sekejap. tapi happy.

gara gara tersalah tarikh tiket merasalah naik feri. thanks tu mimiza cumilz. hehe.

thanks kamu kamu yang aku dah susahkan. dari amik kat jetty sampai hantar ke bustop. terimakaseh mimiza kakak kecik intanhizzany capik fafa syakir jack elly fendi chad yap afif ammar.

ramai umat kpm kat usm sebenanya. & sorry kawan kawan yang taksempat jumpa. ada rezeki aku gi jalan2 kat sana lagi.

friendship license. renewed.

(:

Isnin, 14 Mac 2011

prayfortheworldtoo ;


cant bring myself to read any news update or watch vids or anything related. entah kenapa tak berani.

kalau ini tandanya Tuhan sedang berbicara dengan kita, ampunkanlah dosa dosa kami ya Allah.


Khamis, 10 Mac 2011

xi shua shua xi shua shua ;


exam dalam masa tak sampai sebulan lagi.

this weekend minggu terakhir mem-busy-bodykan diri dengan benda benda selain study (: lepastu saya berjanji akan belajar bersungguh sungguh, habis kan semua reading subjek anthro, ethnic, industrial soc, social strata dan juga history.

janji!

(:

Selasa, 8 Mac 2011

tadaaa! tekejut ke? :p

,





dah setahun jadi ahli keluarga Gemilang. tak sangka. rasa macam baru je.

walaupun makin hari tanggungjawab makin berat. kadang kadang busy sampai kena sindir. gaya pun dah macam part time student. belajar entah kemana mana. tapi makin hari jugak sayang dekat gemilang makin bertambah. Alhamdulillah. :)

last weekend last program untuk sem ni. rendezvous. program pertama untuk mentee mentee baru. tahun ni lain sikit. dah nature baru. amek budak darjah 3 pulak. memang sangat berbeza la. kerenah lebih sikit. tapi layan diorang ni hilang segala tekanan. walaupun tak banyak dengan diorang sebab jadi committee & some of them reminds me of sikenik which membuatkan aku rasa nak menitik air mata sebab rindu. bohohoo :'(

memang mencabar bila tukar nature. dulu deal dengan sekolah, tahun ni 1st time deal directly dengan parents. buat open day dengan 2 kemungkinan je, ramai sangat atau takde orang. dan yang terjadi tu the latter. & being one of ahli management board, mestilah tak lena tidur. camne ni? ape lah akan jadi nanti. ape pulak senior akan cakap. tapi betul lah orang kata, yang penting usaha. Allah tak tanya apa hasilnya, Dia tanya kita usaha ke tak. Alhamdulillah, dari tak sampai 10 orang register time open day, yang datang kem rendezvous hampir 70 orang adik adik mentee. syukur sangat.

sekarang ni tanggungjawab untuk didik adik-adik mentee seperti yang diamanahkan oleh parents diorang pulak.

walaupun agak takut gak dengan apa yang bakal terjadi kat result exam sem ni tapi aku tau memang suma salah sendiri sebab bad time management. so sekarang ni fokus kat study plak. fix balik result midterm yang teruk2 tuh. huhu.

fighting!


*gambar kredit kepada incek irsyad budak multimedia gemilang

Selasa, 1 Mac 2011