Jumaat, 31 Disember 2010

i'll run away from things that remind me of the ugly past
because i just don't want to remember
bacause it hurts
curling into a ball with hands covering the ears
thats how sick i can get
you have no idea
you will not understand
because its not you
now that the wall i built for a long time has broken
theyre back haunting me
hatred is filling my head
i need some time
i need to build a new wall
please dont make me remember more
please dont..


my love cant come back to its original spot
its going as far as the amount of tears i cried
i have to forget that i miss you so much
even if you never know how much it hurts, I will forget

Khamis, 23 Disember 2010

2NE1 - it hurts ;



ada rindu
ada marah
ada sayang
ada benci
ada sedih
ada sakit
ada gembira

yang kadangkadang lebih baik dipendam dari diluah.

sebab kadangkadang meluahkan akan memburukkan keadaan

dan kadangkadang

memendam & meluahkan wont make any difference.

kan best kalau perasaan yang berkumpul tu kita boleh buat macam makanan.

gigit

kunyah

telan

dan happy sebab kenyang.

Selasa, 21 Disember 2010

nasigorengbeijing ;


finally. dah level 2. lambat satu sem dari yang sepatutnya. i intended to major in sociology & anthropology. last sem baru dapat amek intro.

angan angan beijing tu masih boleh on. ^^ hope akan berada on the right track til the end. ameen.

& sem ni cuti dari arabic dan co-curriculum.

& i miss home.

Jumaat, 17 Disember 2010

(:

Ahamdulillah~

misery selama satu tahun setengah akhirnya berakhir. rasa macam dapat peluang hidup kedua.

orang kata untuk setiap benda happy & best mesti ada sesuatu yang Tuhan amik sebagai gantinya.

kalau ada, terima dan redha.

there are some things were not meant to be for us.

for now, syukur & terus usaha. kalau boleh jangan ulang kesilapan dulu sebab second chance kalau kita lepaskan susah nak dapat balik dah.

Thank you Allah~~

ps: minggu depan nak ngadap misery selama 4 tahun lak. haha banyak misery lak aih. ngade je la syanad.

Selasa, 14 Disember 2010

square like dubu ;

terbaca somewhere,

kita selalunya boleh memaafkan tapi selalunya kita tak nak orang tu lupa apa yang kita maafkan tu.

yelah, sebab kita fikir kalau dia lupa senang la dia nak ulang lagi kan.

which means even kita da maafkan kita still rasa insecure.

dengan kata lain sama je lah kalau tak maafkan pun.

camtu ke?

but for me, i'd rather forgive. takpe lah, memang aku tak lupa & tak nak orang tu lupa pun.

biasa lah, manusia selalunya tak ingat silap dorang tapi silap orang boleh simpan sampai mati.

kalau benda berulang lagi,

lupakan je suma benda and move on.

jangan bagi benda ulang banyak banyak kali.

sebab that will only make you a fool.

.
.
.
.

harini birthday dubu. tapi internet tak mengizinkan untuk upload gambar dubu sebagai hiasan. takpe, gambar kat atas ni pun dah ok.

HAPPY HAPPIEST BIRTHDAY
LEE JINKI!
dan juga
iEe! ^^
wishing you all happiness in the world.

jeles weyh beday korang sama. nak jugak hehe.

ps: today is the day. takut nak mati. tapi dari khamis lepas dok takut nak mati. bila la nak berakhir..

Isnin, 6 Disember 2010

selamat tahun baru 1432h ;


basuh semua kesedihan semalam dan bangun. selagi ada esok, selagi tu ada penyelesaian untuk setiap masalah.

semoga Allah kuatkan hati dan semoga kekuatan yang ada terus bertambah.

same goes to you.

ameen.



ps : i was more than ready nak balik semenanjung tapi tibatiba rasa macam berat hati. tak ready. i cant breakdown at times like this. i cant.

Selasa, 30 November 2010

random 101130 ;



i wish onew was part of this group. love him singing ballads. oh kalau suju yesung ada pun best gak. tapi jjong & kyu's voice memang power tak dinafikan.

for three days in a row, aku masak untuk family. whooot. masak mungkin takde pape sangat tapi untuk aku, ini adalah pencapaian. i made sup ayam for the first time. hahaha lame gilo. padahal sup ayam sonang je nak buat.

last time tiap kali umi pegi penang aku akan jadi seorang yang jiwa kacau. i'll curse everytime masuk dapur sebab dapur sepah, posts kat blog pun macam ape je. tapi kalini tiap kali masuk dapur akan cuci segala pinggan mangkuk & buat keje umah tanpa rasa nak menyumpah. i think ive grown up. ataupun too exhausted physically that my emotion forgets how to react.

tapi memang tengah a bit distracted sebab minggu depan kena mengadap iium punya homepage. ergh taknak sebut untuk apa.

okay perenggan akhir totally killed the mood nak menulis. chis.

adieu~

Isnin, 15 November 2010

boo!

kat ITD.

print stuff for tomorow.

dan juga stuff untuk exam petang ni.

haha baru nak print. bengong tol.

tapi kalau namanya aisyah nadiah, tak pelik pun buat benda benda ni.

japgi lepas 5pm,

liberated.

wee~

tapi, cam takde feeling.

excited nak jumpa umi abah alip imah. tapi,

maybe takut sangat untuk result nanti kot.

kalau tak lepas gak nak major soca, camno?

dah la cuti kejap, kena hidup dalam ketakutan sepanjang cuti.

daiyem.

i miss keadaan bila habis exam during college days.

sebulan takyah fikir pape.

tapi aku bazir masa men-saiko-kan diri.

aish dah la takyah fikir.

yang penting sekarang,

ESOK BALIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D :D :D :D

Sabtu, 13 November 2010

kameksayangkitak countdown ;

tak faham apa yang beliau maksud kan tapi rasanya maksud dia camni la kot: kalau taknak approve click je lah kat button ignore, bodoh! ke camne? aku pun tak faham. nak letak profile dia kat tepi mana pulak? i guess sebab aku tak approve lah kot.

hah, padan muka. ingat hot sangat taknak approve orang pastu biar friend request pending? hot ke kau?

haha.

aku ada explanation.

1) internet kat sini susah nak bukak tempat requests dan kotak mesej okay. *tipu sikit*
2) aku sebenarnya tak reject friend request sebab tengok mutual friends tak ramai. aku takut bila reject karang rupanya orang tu sedara mara ke sahabat handai ke tak ke naya. so aku fikir nak tunggu la sampai mutual friends tu ada at least dalam sepuluh orang je belas2 ke. nanti kalau lama2 tengok ada satu or dua mutual friends je, saye buatla tindakan susulan.

alaa korang pun buat camtu kann.

anyhooo,

dah dekat ngan tarikh nak balik weyhh. eksaiteddd. haha. helmi balik rumah tok ayah for raya. kalo aku tau dia cuti seminggu, book je tiket untuk dia sekali haritu. haish. menyampah layan manusia tak biasa berjauhan tapi bajet tough ni.

hoho macam biasa everythings random. patut tuka nama blog. lttlgjh; random tapi... tapi ape entah. haha merepek je.

sebelum saye menge-chow kan diri. nak ajak ni. singgah lah sini ye. this is the thing i said i'm gonna start with a friend last time. *hee malu*

adios~

SELAMAT BERCUTI,
SELAMAT SPEND MASA NGAN FAMILY,
SALAM IDULADHA,
kepada yang masih exam,
SELAMAT BERJUANG

Ahad, 31 Oktober 2010

orangecaramel ;

1 down. eh, dua campur leadership.

paper mengambil hari pertama dan terakhir exam lalu meninggalkan gap berhari hari. hampagas. saje nak suruh aku main dan tidur tiap kali habis satu paper.

rindu family sangat sangat tapi perasaan nak balik tu pudar sikit mengenangkan helmi tak balik. kesian dia. rela diri sendiri tak dapat balik dari adik adik tak dapat balik.

ok bunyi kakak mithali sangat la kat situ kan. haha.

exam adalah entah. tiap sem pun cakap camni: i need to do well, i have to do well. so sem ni malas nak cakap pape. yang aku tau sem depan kena major. i actually stopped thinking & pursuing what i want eversince menjejakkan kaki kat sini. i just live life. if i manage to do well, then its good. if not, too bad.

things that can make me happy?

bila awak suma happy (:

so, be happy everyone.

goodnight~

Khamis, 28 Oktober 2010

tigtagtoe ;

di tag oleh cik ermakyu~ lama siak tak main tag2 kat blog.

Three names I go by:
1. syanad
2. nanad
3. nadia

Three Jobs I have had in my life:
1. lady heart. alaa mcm citer pangako sayo tuh. haha pangg lempang sikit.
2. seorang anak, kakak, student dan kawan.
3. jujur ah, tak penah kerja pun seumo hidup except prektikal.


Three Places I have lived:
1. gombak
2. kuantan
3. terengganu

Three Favorite drinks:
1. teh ais cafe mahallah maryam
2. teh ais
3. teh ais je lah leh fikir sekarang. soreyh. haha


Three TV Shows that I watch:
1. kbs
2. sbs
3. mbc. dia tanya tv channel ke punnn. *lempang lagi* sorry idea tandus.


Three places I have been: *most recent*
1. jusco w.maju
2. cafe maryam
3. bilik ee


Three places I am looking forward to go:
1. kuching sebab nak jumpa chenta hati.
2. rooftop mane2 bangunan dan baring melihat bintang di waktu malam.. wahh konon.
3. dae han min guk

People that I sms/sms me regularly:
1. bunda
2. kanda
3. ONEW. haha tipu!


Three of my favorite foods:
1. corn in a cup + susu.
2. nasi ayam ummi buat.
3. nasi goreng usa kt restoran dekat ngan kubur kat jalan bentong. *sah tengah lapar*


Three friends I think will respond:
1. sebenanya ada lagi ke orang baca blog ni?
2.
3.


Three things I am looking forward to:
1. exam habis
2. balik kuching
3. jadi kaya


Three things that are always by your side:
1. lappie
2. selimut hebat
3. fon


Three things I always look forward to during weekends:
1. jadi nocturnal *macam hari biase bukan nocturnal je*
2. tidoo
3. layan segala macam benda dalam hard disk. berkaitan dengan no. 1


Three things I always do every morning:
1. tekan 'snooze' kat fon
2. peluk selimut hebat erat2 sebab sedih nak berpisah
3. tidur balik mungkin


notakaki: (erma awak buat nota kaki, kite copy je suma. haha =p) banyak yang tipu juga sebab malas berfikir + dah tak ingat + takde rasa nak pape sangat. menunjukkan betapa tak happening nya life kan. haha.

Jumaat, 22 Oktober 2010

got-ji-mal ;

i think i should erase the word "word" in my dictionary too.
its useless.
we don't keep our words anyway.

i should add more on the word "lie"

lie²

n.
1. A false statement deliberately presented as being true; a falsehood.
2. Something meant to deceive or give a wrong impression.

v. lied, ly·ing (lng), lies

v.intr.
1. To present false information with the intention of deceiving.
2. To convey a false image or impression: Appearances often lie.

v.tr.
To cause to be in a specific condition or affect in a specific way by telling falsehoods: You have lied yourself into trouble.

Idiom:
lie through one's teeth
To lie outrageously or brazenly.

Songs
1. BigBang - Lies
2. Eminen ft. Rihanna - Love the Way You Lie
3. Evanascence - Lies
4. FT Island - Lie
5. McFly - Lies
6. T-ara - Lies
7. Yuna - Lie to Me With Style
8. Simple Plan - Your Love is a Lie


because we lie everyday

Selasa, 19 Oktober 2010

random 101019 ;

salam,

annyong! ^^ lama dah tak berandom mandom kat blog. since ada sedikit masa *banyak la ko dah 256am kott. esok klas kul 9am* nak merepek sikit.

exam is near. booo. but scratch that. cakap pasal exam sangat lah menjatuhkan mood.

korang rasa tak kalau korang mimpi pasal someone, pastu nanti bila nampak orang tu or teringat or nampak nama kat fb etc, rasa cam.. "eh, rase macam baru je jumpe die"..?

tak?

hehe tapi aku salu rasa camtu. sebab tu la suka bila mimpi pasal family, kawan2 yang dah lama tak jumpa. rasa macam dapat lepas rindu.

tadi mimpi jumpa abah umi alip suma. mimpi balik sarawak. tapi yelah mimpi pelik sikit. why the hell aku stay kat hotel despite ada rumah mak apak kat sana dan muka alip macam yoogeun? tapi still, mimpi jumpa family kan. best jugak. haha.

tapi benda tak best pasal mimpi adalah kita takkan ingat mimpi for a long period of time. nanti mesti lupa.

still mimpi is not the real thing. the real thing is i miss my family so much.

random nomor dua, aku adalah bukan seorang yang arif pasal fashion tapiiiii sneakers really can turn me on. especially high cut sneakers. aku pun tak tau kenapa. and no, bukan sebab aku suka SHINee ye. tu satu nilai tambah la. but i think it started since aku menge-fan Ruffedge satu ketika dahulu. haha.

tapi dont u think high cut sneakers are cool? cool kan kan?

haritu jumpa kat cotton on. corak bunga bunga kecik. comel tapi takde duit jadi tengok je la.

*airliurmeleleh*



weee ef-exxe *gaya sebutan korean*
its F(x)

cr: cottonon.com


random nomor tiga. cuba tulis Taemin in hangul kat google translate dan trasnlate to english. apa korang akan dapat?

hehe till then,

selamat malam dunia~

ps : i dont put the word trust in my dictionary yet. so anticipation, harapan atau janji will not affect me. promise me anything, or broke em, i'm okay with it. so dont anticipate anything from me. i broke promises too. no i'm not into that kind of stuff anymore. i just want to live life well. and be real. i might look like berpatah balik. honestly, i'm afraid too. but the way i see it, there's no such thing. i deleted that part of life already. but i know. memories can be forgotten, not the painful feeling though. sebab tu i'll avoid anything that can make me remember the pain. those days, eventhough i dont want 2 be harsh or cruel, the pain is huge enough to erase all the good memories. dont make me remember. or i'll run away again..

pps: ps terlalu panjang untuk menjadi ps. duh.

Jumaat, 15 Oktober 2010

^^ ;

i'm starting something with a friend.

and i hope it will be a success.

pray for us ^^

will let you know once dah setel sume.

hihi.

Isnin, 11 Oktober 2010

random 101011 ;



i love bigbang's lagu putus chenta. this one, reminds me of those from the backstreetboys days. except bsb takde part rap sangat la.

and daesung's voice adalah.. *both thumbs up*

Sabtu, 9 Oktober 2010

flytotheskyground ;


i wanna go home so bad. but too bad i cant.

this 17th nov, where am i gonna hide? i wish i can just disappear for one day.

Selasa, 5 Oktober 2010

fly to the sky ;




decided to tuang kelas arabic. but i still have 5 minutes to change my mind. agak bodoh bila titiba taknak pergi kelas padahal dah siap tinggal nak pakai tudung je. kalau masa ni still tengah tidur logik jugak tak sempat pergi kelas.

i have attitude prob. i know.

Ahad, 3 Oktober 2010

mother ; okaasan ; ibu ; eomoni ; ummi















yeah dah selesai nonton. tengok citer ni memang bermain dengan air mata la dari 1st ep sampai last. mungkin tak lah sesedih one litre of tears (yang tu ulang tengok lima blas kali pun nangis) tapi cukup la nak buat tersebak2 kejap kan.

cite ni basically pasal mak. suma watak ada kisah pasal mak & somehow they're related to each other. pasal sorang cikgu elementary school, selamatkan anak murid dia from her abusive mother dan boifren mak dia. disebabkan masyarakat slalu tau citer tapi tak berani nak tolong so dia buat tindakan. lari dengan budak tu & decided to be her mom. tapi mak kandung budak tu pegi report that dia menculik. nak tau lepastu tengok la sendiri yer.

and the little girl. she's only six. pandai gila belakon. dakota fanning jepun aku terbaca somewhere diorang gelarkan budak ni.

kadang kadang nak melarikan diri dari genre romantik komedi jap. aku suka citer pasal family, friendship n masyarakat. selalu jdrama banyak cite2 camni. thanks ee for recommending dan mensupply. hehe.

orang tengah dok melayan mischievous kiss & my girlfriend is a gumiho. sayangnya line internet kat bilik kurang bagus untuk streaming. tunggu yg downloaded kot. haha.

prosecutor princess is next.

Isnin, 27 September 2010

random 100927 | i my me mine ;

discovered something about myself.

dulu aku sangat lah tak suka gelap. i can even sleep with lights in front of my face. benda aku paling tak suka kat asrama waktu sekolah dulu adalah bila lights off pukul 11pm.

tapi baru perasan. lately aku selalu jadi tukang tutup lampu hall kat bilik. kalau dah tidur pun boleh bangun balik pegi tutup.

and even sedang mencari penutup mata untuk tidur dengan lebih aman.

cant sleep well with lights on anymore.

dan dulu aku tak suka tempat tinggi. i have a quite serious case of gayat. terketar lutut lah menggigil lah dan semua semualah yang boleh dikaitkan dengan gayat.

tapi lately aku selalu berangan buat bungee jumping, naik ferris wheel, baring sambil pandang langit kat rooftop, berdiri sambil depang tangan kat atas bukit.



i dont know myself anymore.

Ahad, 26 September 2010

random 100926 | ondrew ;


selamat ulang tahun pertama kepada lappy sayang. cuba kira berapa hari je aku tak sama sama ngan kau? takde kan? haha terima kaseh!

and only after a year with you baru aku heran nak main2 dengan bendalah gadget2 kat tepi ni. thanks to ee for the twootwoot gadget. hee.

minggu depan. gonna be busy like neraka. infact malam ni dah start meroyan. sorry kalau ada janji yang tak tertunai. soryyyy.

lttlgjh's random favourite thing ;

1] LEE JINKI'S SUWEET VOICE

*mencair*

Khamis, 23 September 2010

alif jr ;



budak ini sangat lah alif. except for the eyes kot. one of the reason for me to enjoy raya this year. i love people kids with eye smile. comel. tapi nak snap gambar bukan main susah. tak duduk diam.

amin! please dont grow. kakak nak tengok kamu kecik camni lagi raya tahun depan. hihi.

ps: cuba teka vid apa yg dia tengok kat last pic? hee

Selasa, 21 September 2010

a book of me fave things ;

i should make one..

"write only your favourite things..
don't write what you dont like..
don't think about anything you hate..
think only of ur fave things and nothing else.."


berusaha untuk menjaga kemahuan dan kepentingan orang sekeliling memang susah. especially mereka2 yang hard to pleased. buat aku terfikir, adakah aku patut terus try puaskan hati mereka ataupun join je jadi selfish. senang.

tapi tak suka fikir benda2 yang buat aku rasa benci. i dont mind if things didnt go as i wished as long as orang lain happy & aku ikhlas.

of course aku bukan la kategori manusia yang gila 'angel' & terimaa je suma benda. i get annoyed too. i have things that i hate too. tapi tak payah kot nak bagitau suma orang sangat benda2 yang kita benci tu.

jap ape eh point aku nak menulis ni. aku pun taktau haha. tapi tu laa.

kadang kadang kita dah rasa kita dah baik. kita rasa kita dah banyak berubah ke arah kebaikan. dulu kite takdelah sebaik ni. tapi.. kalau dalam hati still lagi salu ada rasa tak puas ati ngan orang lain, tak suka banyakk benda, tak suka orang tu orang ni, tak kemana kot.

contoh senang camni la, tapi no offense la eh. contoh je ni. rakan2 seangkatan nak buat gathering sebab dah lama tak jumpe. pstu aku cakap kat dorang, kalau ada si polan si polan ni aku taknak pergi. ataupun, gath tu dah selesai & aku tak puas ati sebab flow dia tak mengikut apa yg aku nak & si polan si polan yg aku tak suke ada. patut tak? adakah sesuatu reunion itu tujuannya untuk mengumpul orang orang feveret kite je? kalau camtu kenapa tak aku organise je pastu jemput sape yg aku suke je. tu dah tak jadi reunion la plak. tu dah jadi perjumpaan kawan kawan feveret syanad.

boring la weh. memang la dalam ramai2 manusia ada je yg kita takleh masuk. tapi dah nama pun gathering / reunion. kumpul rmai2. orang yang ko tak suka atau bermusuhan tu ko tak payah tego pun takpe la. dia pun ada kawan2 lain dia boleh tego. belajar la jadi considerate sket.

haih penat.

hati akan jadi sakit kalau asek fikir benda benda yang kita tak suka. cuba fikir benda benda yang kita suka, mesti lepas tu hati tenang, mood jadi baik, semangat datang. try la. it works (:


*i really am going to make that little notebook of my fave things. got inspired by rena chan. ^^

Isnin, 20 September 2010

september ;



salam,

fuhfuhfuh *meniup habuk di blog*

sebenanye taktau nak update ape pun. dah lama tak online.

life takde yang menarik. yang paling menarik setakat ni adelah raya tanpa ayahbonda. tu pun sebab malas nak feeling2 so nak kate sedih menarik sangat tu takde lah. biase je. tahun ni aku ngan my brother helmi je raya kat semenanjung. balik umah tok ayah gua musang.


sedang menonton ini. jdrama. comel gilos budak kecik ni blakon. dan citer ni pun adelah sedey. eceyh aku memang bab promotion ni hebat padahal diri sendiri baru tengok 1st episode je. haha. eh tp siyes best cite ni, pegi tengok cepat.

ok taktau ah nak update ape. kehilangan kesemangatan kemenulisan.

toodles folks.

and owh,

SALAM IDULFITRI untuk semua. mintak ampun segala salah dan silap dan semua semualah yang korang rasa manusia bernama siti 'aisyah nadiah hasdi ni dah buat. dengan seikhlas ati saye mohon maaf (:

dan juga SEPTEMBER BABIESSS,
HAPPY HAPPIEST BIRTHDAY!
september hebat kann! hehe.

ok bye bye~



Isnin, 23 Ogos 2010

random 100823 ;

lagu minggu ini. walaupun the lyrics takde kena mengena ngan yang hidup ataupun yang mati tapi sebab dari pagi tadi dok play dalam playlist paleotak so anggap je la lagu ni lagu minggu ini. hehe.

i like hyunseung ^^ zue cakap taste aku selalu sepesen je. this time dia cakap sebab ada shinee key punya muka sket. hoho.

class in 2 minutes time. kat itd mengisi masa lapang so toodles~

Sabtu, 21 Ogos 2010

random 100821 ;

i'll be having my arabic midterm this afternoon and i have yet studied anything. kelas arab sem ni paling blurr, paling banyak tuang kelas, paling tak bercakap. no its not the ustaz. disliking teachers tak kesah la sebab papepun is not me. i'd rather put the blame on myself. sebab bagi aku macam mana hebat pun kita subjek tu kalau belakang mengutuk cikgu tak berkat. unless i already given up on that subject. haha.

need to do well. although the credit hours are only zero.point.five. orang kata tak luak mana pun if i flunked. tapi taknak ah dapat c kot kan.

haih i miss ustaz jamsuri's class already. 3 sem weyh blaja ngan dia. sebab tu ah bila tukar cikgu blurr kot. culture shock.

lately post agak random agak takde perkataan agak boring agak tumblr-ish kan.

tukar tumblr je ah.

ok jom tido jap pastu bangun kul 10 study hahaha

all the best to all iium students yang midterm arab harini. hihi

SmileyCentral.com

Jumaat, 20 Ogos 2010

random 100820 ;




















wah dah dekat september. weee. (walopon sebenarnya ekspresi muka masa menaip takdelah se happy mana. hahaha)

cuba untuk tidak fikir benda2 tak sepatutnya yang boleh men-down-kan diri seperti the fact that tahun ni punya raya agak...

rindu sekenik weyh. smalam mesej2 dengan umi then tanya kenit watpe. umi reply:

"ckp sorang2. main ckp2 ngan penyepit baju"

haha. sian dia takde kawan. titiba terfikir, aku dulu umur 7 tahun still cakap dengan inanimate objects ke. tapi rasanya lelaki2 dalam rumah kami memang suka je bercakap dengan objek tak hidup ni. helmi dulu pun camtu gak. abah pun camtu gak sampai sekarang. hahaha.

ok sangat random mandom. load this post with gambar gambar si kenit sebab saya rindu dia macam gila.


ps: aduhs terbukak folder raye. harems~