Jumaat, 31 Disember 2010

i'll run away from things that remind me of the ugly past
because i just don't want to remember
bacause it hurts
curling into a ball with hands covering the ears
thats how sick i can get
you have no idea
you will not understand
because its not you
now that the wall i built for a long time has broken
theyre back haunting me
hatred is filling my head
i need some time
i need to build a new wall
please dont make me remember more
please dont..


my love cant come back to its original spot
its going as far as the amount of tears i cried
i have to forget that i miss you so much
even if you never know how much it hurts, I will forget

Khamis, 23 Disember 2010

2NE1 - it hurts ;



ada rindu
ada marah
ada sayang
ada benci
ada sedih
ada sakit
ada gembira

yang kadangkadang lebih baik dipendam dari diluah.

sebab kadangkadang meluahkan akan memburukkan keadaan

dan kadangkadang

memendam & meluahkan wont make any difference.

kan best kalau perasaan yang berkumpul tu kita boleh buat macam makanan.

gigit

kunyah

telan

dan happy sebab kenyang.

Selasa, 21 Disember 2010

nasigorengbeijing ;


finally. dah level 2. lambat satu sem dari yang sepatutnya. i intended to major in sociology & anthropology. last sem baru dapat amek intro.

angan angan beijing tu masih boleh on. ^^ hope akan berada on the right track til the end. ameen.

& sem ni cuti dari arabic dan co-curriculum.

& i miss home.

Jumaat, 17 Disember 2010

(:

Ahamdulillah~

misery selama satu tahun setengah akhirnya berakhir. rasa macam dapat peluang hidup kedua.

orang kata untuk setiap benda happy & best mesti ada sesuatu yang Tuhan amik sebagai gantinya.

kalau ada, terima dan redha.

there are some things were not meant to be for us.

for now, syukur & terus usaha. kalau boleh jangan ulang kesilapan dulu sebab second chance kalau kita lepaskan susah nak dapat balik dah.

Thank you Allah~~

ps: minggu depan nak ngadap misery selama 4 tahun lak. haha banyak misery lak aih. ngade je la syanad.

Selasa, 14 Disember 2010

square like dubu ;

terbaca somewhere,

kita selalunya boleh memaafkan tapi selalunya kita tak nak orang tu lupa apa yang kita maafkan tu.

yelah, sebab kita fikir kalau dia lupa senang la dia nak ulang lagi kan.

which means even kita da maafkan kita still rasa insecure.

dengan kata lain sama je lah kalau tak maafkan pun.

camtu ke?

but for me, i'd rather forgive. takpe lah, memang aku tak lupa & tak nak orang tu lupa pun.

biasa lah, manusia selalunya tak ingat silap dorang tapi silap orang boleh simpan sampai mati.

kalau benda berulang lagi,

lupakan je suma benda and move on.

jangan bagi benda ulang banyak banyak kali.

sebab that will only make you a fool.

.
.
.
.

harini birthday dubu. tapi internet tak mengizinkan untuk upload gambar dubu sebagai hiasan. takpe, gambar kat atas ni pun dah ok.

HAPPY HAPPIEST BIRTHDAY
LEE JINKI!
dan juga
iEe! ^^
wishing you all happiness in the world.

jeles weyh beday korang sama. nak jugak hehe.

ps: today is the day. takut nak mati. tapi dari khamis lepas dok takut nak mati. bila la nak berakhir..

Isnin, 6 Disember 2010

selamat tahun baru 1432h ;


basuh semua kesedihan semalam dan bangun. selagi ada esok, selagi tu ada penyelesaian untuk setiap masalah.

semoga Allah kuatkan hati dan semoga kekuatan yang ada terus bertambah.

same goes to you.

ameen.



ps : i was more than ready nak balik semenanjung tapi tibatiba rasa macam berat hati. tak ready. i cant breakdown at times like this. i cant.