Jumaat, 31 Oktober 2008

tagged by mislulu.

so i finally decided to do the tag considering that the 'pengetag' perasan aku tak buat lagi tag nih (:p) && i am (at the time being) free from doing anything.

[1]How old are you?
sweet 20

[2] Are you single?
aku presiden kelab single. need i say more?

[3] In what age do you think you’ll get married?
24++. tapi bak kate fana, dah sampai seru tu kawen la.

[4] Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
not with neone.

[5] If not, who do you want to marry?
tak pikir pun dongg.

[6] Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
i would love a garden weding in a traditional way. over? sukati la. sapa suh tanye.

[7] Your ideal motif?
motif? bunga2? motif dedaun? aaa tak paham. haha

[8] Where do you plan to go on a honeymoon?
tak fikir gak.

[9]How many guests do you think you’ll invite?
my friends & pham.

[10] Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
simple je sudeyh. aku bukannya anak yg dipertuang Agong pn. yang dipertua PIBG pn bukan.

[11] Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
ape????

[12] How many layers of cake do you want to have?
kek lapis apollo. haha.

[13] Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
simple2 je kot. tgk budget.

[14] When do you want to get married, evening or morning?
the whole day long. hee. cam gatal je. haha.

[15]You’d rather have your reception outdoors or indoors?
both doors. haha.

[16] Do you like a grand entrance for your groom?
kite berpantun 12 kerat. nak?

[17] Name the song/tune you’d like played at your wedding??
lagu lagu putus cinta? hahahahhaa.

[18] Do you want a solemn ceremony or a light one?
pun tak fikir lagi gak.

[19] What age do you want to get married?
kan dah tanye tadi.

[20] Describe your ideal husband/wife
muka mcm richie citer the magician of luv tu. pastu solat 5 waktu & someone yg my parents & siblings suka.

[21] Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
alah biase2 je la.

[22] champagne or red wine?
sirap selaseh. hahaha.

[23] Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
bodo mana aku pk lagi laa. aigoo.

[24] Money or household item?
bg barang umah je la. takyah susa susa nk beli lagi. haha.

[25] Who will pay for the bills?
sharing is caring. hee

[26] Are you ready for married life?
NOT.

[27] Do u think you will still be a virgin until u get married?
MESTI.

[29] Will u always be true to your wife/husband-
INSHAALLAH.

[30]How many kids do u like?
3. tapi haritu kan main yang tilik2 anak tu, aku dapat 5 boys! banyak kali buat tilik tu pn still sama jawapan. takut kann. hahahahaha.

[31] A new house for a newly wed or an old one?
if masatu duit tak banyak lagi. im just fine kalo nak sewa teres or condo 2 bilik. nanti da banyak duit beli umah pindah la umah. tapi maybe aku duk umah abah kat gombak kot coz umah tu xde sape duduk. tgk la camne. wahhh pasal umah ske plak aku jawab eh. haha.

[32] Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
tak kesah.

[33] What kind of cuisine would u like for ur wedding?
yang biasa orang kawen buat la. nak wat western foods cam pelik plak. nasi minyak je sudeyh. hehe. ha, tak pun kite wat makanan faveret aku nak. sambal goreng ngan asam pedas. yummy. hee

[34] Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
HARUS.

[35] Whose wedding plans would you like to know next???
anyone

Khamis, 30 Oktober 2008

ilygsm.

sometimes there are things that we really want to say so much, but we can't. we dont know how to arrange it into words. and we keep them to ourself.


Selasa, 28 Oktober 2008

quickblurbs ;

everybody is in the "stressed zone" i guess. so do i.

esok presentation website IT. yang nyatanya aku baru tak sampai 50% siap. report lagi. cd-r + the casing, mana mau cari?

panick attack dah datang.

paling serabut on top of all, dinner ELS kemungkinan besar kena cancel. bayangkan, kami dah pergi cari venue dinner & confirmed dengan hotel tu lama gila dah. before bulan puasa lagi. && kolej dah approve proposal kami & paling penting dah approve our request for duit EMR. kami pun dah bayar deposit dah kat hotel tu. & bila all of sudden kolej batalkan approval duit EMR tu, agak agak apa korang nak buat? dahler batalkan just few frigging days before the dinner.

takkan nak suruh budak2 bayar extra? kalau aku pun aku taknak.

rasa rasanya boleh tak kalau nak saman kolej?? boleh tak? asal aku rasa cam boleh eh.

siallllllllll lahh.

sapa nak jawab balik dengan hotel tu. misti la kena marah. pastu kena blacklist.

sumpah bodo. sape yang bodoh aku pun taktau la.

patutlaa takleh jawab OB tadi. banyak sangat mencarut dari semalam.


Khamis, 23 Oktober 2008

tagdua ;

tag dari lynnhoneym

Rules-
* Link to your tagger and post these rules on your blog.
* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

satu : pemalu
pukepuke! haha. seriously, aku senang di-approach, senang nak senyum tapitapi agak ambik masa jugak ah nak messsraa. kalau online boleh la korang tgk aku macam gile je kan tapi kalo jumpa aku face2face memang korang akan bosan ah ngan aku. aku pun taktau la kenape. aku segann. hahaha. cuba korang ingat masa mula mula kenal aku dulu, aku macam budak baikk je kan kan? hee. tapi kalau korang dah hidup mengadap aku je hari hari, satu je perkataan korang akan nak bagi kat aku, 'setan bertopeng manusia'. haaa.

dua : selalu prejudis dengan lelaki

aku pun taktau tapi sejak skolah dulu memang aku ada issuee je ngan boys. sampai mak aku pun pernah tegur tau. takdela suka gaduh ngan budak laki ke ape tapi tula. kalo kt sungai pusu dulu, boys kelas aku memang suke wat girls sakit ati tau. aku ah antare pejuang hak girls klas aku. hahaha. then, kalau ngan boys je mulut aku jahat nak lebih sket. pastu kan, aku ambik masa jugak ah nak terima boyf kawankawan aku. teruk an. haha. adoyaii. tapi rasanya ramai je perempuan yang macam aku ni kan. so takde ah weird sangat pun kott.

tiga : low self-esteem
sangat. aku taksuka presentation. aku tak suka speaking test. aku tak suka suma pasal kena bercakap depan orang ramai. nanti mesti aku trembling gilagilaa punye. then buat slack macam macam. haihh. i dun like being under the spot light. im just fine being the plain me, yang orang taktau pun kewujudannya.

empat : mulut aku kadang kadang teruk
aku memang foul-mouthed. kalau duduk kat tengah tengah ramai orang je memang ada la yang mulut aku buat spoil. sebab tu kadang kadang aku suke diam je. nanti bila aku cakap je an kadang benda yang orang pun tak paham nak masuk kat akal dorang. haha.

lima : senang je nak buli
nak gunakan orang untuk buat pape keje korang? aku ah orangnye. aku tak reti nak cakap no, tanak, taleh & seangkatan dengannya. tapitapi selalunya suma pertolongan aku memang ikhlas. dun wury eh. tak bemaksud pape pun (:

enam : freakingly afraid of the dark
aku dah tak ingat sejak bila tapi rasa since darjah 5 kot. dulu tido sorang je dalam bilik tutup lampu. masatu nenek sebelah ayah baru meninggal. aku tak ingat aku nampak apa dalam gelap tu. yang pasti aku takut sangat sampai satu stage aku tak sedar pape dah (tak sure tertido ke pengsan time tu). esoknya aku tanye mak boleh tak nak tido lights off. lepas mak cakap boleh aku tak penah tidur off lampu dah. sampai skarang pun, kalau lampu tutup titiba or blackout pun aku jadi trauma. kalau kat hostel orang bising bile blackout aku tukar jadi pendiam. haha.

tujuh : aku hisap ibu jari
masa kecik dulu aku duduk ngan pengasuh. dari arwah moyang, nenek, sepupu mak.. suma penah jaga aku. mak aku cakap aku start hisap jari since pengasuh aku yang nama sharmila (tatau la betol ke tak eja). dia salu biar aku lapar. lamalama aku makan jari sindri. haha. aku hisap ibu jari kiri aku. & takleh hidup tak hisap jari even sehari. kalo tak nanti aku takleh tido la kapla pening la. psycho gile kan. sampai parents aku pernah bawak jumpa ustaz. tu pun tak jalan tau. tapi skarang dah kurang dah. since form 1 aku duduk hostel kan so dah jarang dapat peluang coz maluuu. haha. && dalam life aku pernah jumpa 2 orang yang hisap ibu jari kiri cam aku. first masa darjah 2. bestfriend aku, farah suhaila. kitorg on the way gi skolah naik bus misti tido sambil hisap jari. peduli apa masatu orang pandang. haha. and orang 2nd, maswanhizzany. bestfren aku skarang. yang ni memang takleh blah sebab dah umo 20 tahun pun ketagih isap jari lagi. haha. skang ni aku hisap jari bila takleh tido je. tupon tangan aku dah lenguh. haha. ehh titiba cambodoh lak citer benda nih. hahaha :p

mereka yang akan ditag oleh aku adalah:
1. anis lagi.
2. azlin addin
3. nabil
4. iEe
5. arloon
6. alongalong (ignore if dah buat eh)
7. fanaaaaa (ignore juge f dah buat. hee)


*less update more tags coming soon. pahal suma orang pun suka main tag tag skang eh?

Rabu, 22 Oktober 2008

tagsatu ;

the self

[01] real name: siti 'aisyah nadiah hasdi
[02] nickname: kakak, ct, syanad, nanad
[03] status: : single (and enjoying it)
[04] zodiac sign: virgo
[05] gender: female
[06] age: 20
[07] high school: smart kuantan, smk sg pusu
[08] college: kolej profesional mara indera mahkota.
[09] height: sumpah tak ingat.
[10] weight: 38k & in need of gaining more.
[11] do you like yourself: mesti.
[12] piercings: kat telinga.
[13] right or left: both
[14] are you a freak : in certain situations, i'll freak.
[15] hair: rambut rosak.
[16] skin: itamm. hahaha.
[17] allergic: lemme think..
[18] what are you doing now: this oh-so long QEs ler
[19] what will you doing 1 hour later: beratur kat bilik warden amek sign untuk balik.
[20] what will you doing 10 years later: kalau umur panjang, maybe working & married. aminn.


the family

[21] live with mother/father/parents/family: family
[22] siblings(included you):5
[23] eldest: myself
[24] youngest: my little kenit, muhammad alif farhan.
[25] love/hate your family: i love em more then i love myself.
[26] you found your another half: not yet.
[27] if yes, who is he/she: -
[28]who you want he/she to be: solat 5 waktu & loves my family. ahahaha. cm geli plak jujur2 cani. :p
[29] time(s) you in relationship: once.
[30] ever woo boy/girl: tak penah la kot.
[31] anyone woo you before: saye tak comel pun untuk di-woowoo kan. haha :p
[32] did anything wrong to your other half: i'm not looking for 1, yet.
[33] what was/were the wrong you had done: -
[34] ever argue with your other half: -
[35] you with your other half since: -
[36] are you straight/lesbo: strictly straight
[37] reasons you love your other half: -
[38] you and your other half in which stage: -
[39] you woo he/she or he/she woo you: -
[40] ever think of marry he/she: -



the friend

[41] your first best friend: my sis, mardhiah.
[42] your first enemy: not interested to make one.
[43] the friends you love the most: all of em.
[44] the enemy you hate the most(1only): syaitonirrajim.
[45] your most beautiful girl friend: all my gurlfrens are beatiful
[46] your most handsome boy friend: suma buruk je. haha. joke2. i'm lucky coz theyre all good looking. girls n boys. inside & outside.
[47] the kind of girl you hate the most: entahla.
[48] the kind of boy you hate the most: suka bagi harapan, buruk tp nak jadi player, boleh suka2 letak ramai pompuan dalam hati.
[49] you fall in love with your close friend before: nope.
[50] your best friend is your ex-lover: nope.
[51] if your friend backstabbing you: i'll stab you on the front?
[52] if your friend betray you: takpe. serahkan kat Tuhan.
[53] if your friend woo your lover: my friends nevr do that kind of joke.
[54] if your friends fall in love with you: ive no idea what to do.
[55] if you fall in love with your best friend: mintak dijauhkan Tuhan.
[56] are you a good student: depends.
[57] you always done your homeworks/assignments: i never finish my h/works during schooltime. tapi skang ni kena la buat assignments sebab ada markah.
[58] the teacher/tutor you love the most: ramai..
[59] always late to school/college: kadangkadang
[60] your class: current; decom 5C
[61] you love your seniors: i always have issue with seniors. haha.
[62] senior who you love the most: i dont fancy seniors. not yet, kot. :p
[63] your classmates good/bad: i loveeeeeeeeeee em truckloadss.
[64] excellent result classmate: suma pun pandai.
[65] laziest classmate: taratau.



the people

[66] smart people: orang yang tak menjatuhkan dirinya kat tempat yang sama.
[67] stupid people: orang yang buat benda ikut hati & perasaan.
[68] good looking people: yang ikut perintah Tuhan.
[69] ugly people: bangga diri buat perkara2 yang agama larang.
[70] funny people: orang yang sentiasa mencuba untuk mengembirakan orang laen... (agree wif along)
[71] cute people: orang yang selalu happy & ketawa & senyum.
[72] bad people: yang gembira atas kejatuhan orang lain.
[73] honest people: orang yang jujur demi kebaikan orang lain.
[74] acting people: orang yang suka ikut orang lain.
[75] you are what kind of people: 3Fs (family, friends, future)


the prefer

[76] lip or eyes: eyes
[77] hugs or kisses: teddybear hug.
[78] shorter or taller: taller
[79] hesitant or spontaneous: spontaneous
[80] nice stomach or nice arms: aa?
[81] listener or talker: a good listener.
[82] romantic or rich: err..
[83] good husband or good father: both.



the future

[84] age to get marry: 24++
[85] numbers of kid(s): tak fikir pun lagi.
[86] career: maybe teaching.
[87] salary: misti la nak riban. hee
[88] retirement age: taktau la
[89] properties value: my family
[90] wishes: dapat balas jasa umi & abah before diorang or aku pergi.



the victims

[91] lynn
[92] athirah amirah
[93] zizi
[94] noa
[95] anisss..
[96] jijah
[97] lea

Selasa, 21 Oktober 2008

tiggytaggy ;

i got tagged for the first time ever. setelah beberapa tahun blogging. hahaha. macam lamee jee an.

but but but takda masa nak wat bendalah tag tue sekarang. soo esok lepas test BIS baru buat eh cik along n cik lynn. hee.

nak tauu, streamyx zone dah okay balikk!!

whipeeeee yang teramat sangattt. hahaha. sebab takdelah macam orang gila aku nak cari tempat nak online. website IT belum siap lagi wehhh.

okay, better off for now. i still got thousands of words of OB essay. erghh.

toodles!

exohexoh~

Rabu, 15 Oktober 2008

new batch. bantak 4segi & pencil case. pencil case goldy yang kasi. thank you soooooo muchh. heee..

ps: still working to get the one from butik first lady.

i am feeling..

messed up , selekeh , serabut dan segala perkataan yang merujuk kepada tak siap assignment.

ARGHHHH!!

been playing and goofing around for the past 2 weeks. since the raya hols kot to be exact.

syanad,

werkwerkwerk.

stop main main.

please please pretty please.

*cekiklehersindri*

Isnin, 6 Oktober 2008

untuk semua yang pernah datang & pergi ;

Mungkin hati ini tak ingin kau kembali
Namun mimpi ini selalu aku banggakan
Dan di saat terindah bersama dirimu

Kan selalu ada di setiap jejak langkahku

Dan tak pernah aku sesali cintaku untukmu
Karena bagiku tlah milikimu sudah cukup untukku
Kemanapun aku pergi selalu sepi tanpamu
Dimanapun aku berpijak selalu hadir bayangmu

Kuteteskan air mata ini untukmu
Saat kau lepaskan cintaku untuk dirinya
Dan di saat terindah bersama dirimu

Kan selalu ada di setiap jejak langkahku..


thank you for everything..

Ahad, 5 Oktober 2008

bintang menembak ;

aku tak minat star.

not anymore a starlite-stalker.

tapi takde lah benci bintang.

atas dua sebab:

bintang tu ciptaan ALLAH.

partner aku suka star. (:

aku dah tak minat player bola, kaka.

sebab aku lagi suka deco & torres.

tipu? okay memang tipu.

aku tak minat lagu dealova.

walaupun lagu tu best nak mati.

reason? gombak.

aku tak suka tiket bus ke kL.

aku tak minat hentian bas bandaraya KT.

aku tak minat pizza hut.

belanja aku bubur ayam mcD je.

aku tak minat warna maroon.

sebab aku taktau maroon tu warna apa.

same goes to turqoise.



truth to be told,

ini cara aku untuk melupakan. either people & stuffs.

sebab aku akan ingat melalui method macam ni.

contoh:

lagu.

kesukaan.

sebab tu aku cuba nak lupa.

sebab banyak yang sakit dari yang tak.

shooshoo.

aku nak ingat1 ni je,

gajah.

sebab gajah tak buat aku ingat benda lain

selain aku

(:

ps: lynn, takpayah la lastik bintang. kita tembak je jom? (:

Sabtu, 4 Oktober 2008

keGAMBARan ;

okay, macam biasa dah lepas raya mesti nak post gambar & cerita pasal raya kan. so here goes..


290908

pagipagi pukul 10 dah gerak. macam biasa raya kat gua musang (kampung mak) kali ni kitorang tak ikut short cut kat tasik kenyir tu sebab jalan dengar citer dah teruk. so, ikut jalan biasa (machang-kuala krai). sampai dalam pukul 2 lebih. dalam pukul 4 kezens (shida, mija & ina) sampai. tapi mak ayah dorang balik esok. pacikdi, pacikhak & pacikwa dah sampai. malamnye tngok pengumuman raya, rabu RAYA. wee. then buat popiah goreng ngan mak ngah & kezens. kitorang tak goreng terus coz takut habis. rumah tue ramai pirana. && nak tauapa jadi? memang sampai ke sudah tak merasa popiah tu sebab kitorang lupa. akhirnya jadi habuan pirana jugak.



300908


orang klate panggil hari ni hari buat ketupat. tapi dalam umah kitorang sorang je yang pakar membungkus ketupat iaitu mek (nenek). oh lupa, orang kelantan tak makan ketupat nasik. kitorang biasa buat ketupat pulut. macam biasa ramai akan duduk menyemak kat mek konon nak tolong tapi suma give up sebab tak berjaya bungkus dengan cara yang betul. aku lagi ah, dari sekolah rendah belajar. sampai skang tak dapat2 lagi. ishish.


// edit


harini pacik mat balik ngan pham dia. bawak blk baby baru. alisya najiha. adorable nak matii aku cakap ko. hahaha. umur dah 5 bulan. ee comel geram gile. ni dah rindu ngan alisya da. then macam biasa dah ramai ni nak masak untuk buka misti la extra an. makcik ti & pakcik ha (parent shida mija & ina) pun sampai petang tu. so kerahan tenaga pun berlaku. kami suma tepaksa bekerja keras agar dapat makan untuk buka. hee..



see. muke meminta je kan. hahaha.
pacik di & helmi mencuci ayam

then malamnye kitorang bakar bunga api 16 das. ape simbolik dia aku pun taktau. saja saja nak bagi nampak meriah la kot. ye la malam raya kate.



lepastu pacik nu pun sampai ngan family dia. kiranya yang tak balik tahun ni cik yani, cik munie & pokde basit. cik munie dah 2nd time raya takbalik. sobsob sdey aku sebab aku agak rapat ngan makcik aku yang ni. basit ni 1st time tak balik sebab kena kerja. tapi dia duduk kat umah tokchik (adik mek a.k.a macik dia a.k.a nenek sdare aku) kat KB, so takde la rasa perantauan sangat kan. ha, nak tau something pasal pham aku. kitorg ni complicated sket. cam kuarga 69 pun ade. haha. tokchik aku tadi tu kawen ngan abang ayah aku a.k.a pakngah aku sebelah ayah. so at the same time tokchik tu mak sdare aku jugak la sebelah ayah. haa pening kan. kiranya anak anak pakngah aku tu kezen ngan mak aku & adik bradiknye. okay2 takpela, aku pun tatau apa motif aku nak citer. hee.


011008

weee RAYA!!! haha. kalau nak tau sebenarnye aku tak amek gambar sangat pun time raya sebab masa semorang amek gambar aku pegi umah pakngah din (depan umah tok ayah jer) untuk melantak. lapar baii. ni kira raptai untuk sarapan ah. makan nasik minyak. nanti balik umah tok ayah makan nasik dagang plak. hahahahaha. okay malas nak citer banyak aku buh pic je la eh..


kitorang takde acara formal mintakmintak maaf or bergambar formal suma tu. juz kalau ada, adala. so takde la gambar keluarga besar ke apa. tapi tak kesah la kan, yang penting seronok.

then petang tu wat bakar bakar ayam. ada story jugak sebenarnye pasal ayam ni. tapi aku malas nak citer. haha. lawak gila weyhh. nasib at last ayam suma habis gak. hehehe.


021008

gerak ke KB. kampung abah. nak tauu takde letrik tauu sebab malam sebelum tu ujan lebat kilat petir suma. takdapat nak pakai baju ala2 nak betunang aku tuh. haha. dah le baju raya ada 2 je tahun ni. cam hina kan. hahaha. tapi tak kesa pun. baju kurung yang lain pun banyak lagi. bukannye penah pakai kat kampung pun. harini start melawat2 coz most sedara2 belah mak & ayah aku kat area sini. penat gile dari pagi sampai malam. busukk je aku rasa. tapi takpe. yang penting, kenyangg. hahaha. malamnye tidur umah ayah ngah. ala abang ayah aku yang kawen dengan mak sedara mak aku tu la. aku rapat sket dengan anak anak diorang sebab dorang rapat ngan ayah aku. basit pun ada kat sana. then malam tu pegi wakaf che yeh dengan kak ja. ada pasar borong camtu la. banyakk tudung & stuff. suma murah2. tapi kak ja cakap tak meriah sangat compared to malam raya.


031008

harini nak balik ganu da. atpi before tu kitorang pegi umah auntie kat PCB. dia buat makan makan. ada la snap pic sket.


fuhh penat upload pics okeyh. rasanya tu je la kot. overall okay la raya kali ni. basically macam tahun tahun yang lepas.

ha, haritu ada sorang kawan msg aku. kawan lama. nak tauu titiba je beliau speaking habis baii. siap cakap i-you lagi. lelaki tau ni. LELAKI. aku cam, apahal ngan mangkuk ni? da jadi gay ke ape? aduyaii, aku pulakk terkial kial nak reply. haih.

okay, enough for now. bawah ni saya sertakan video bunga api kitorang & scene alip dan zarip berebut pengipas masa bakar ayam haritu. hee.

toodles~



video

ho ho hoi dah balik ganu ;

raya was a bore.

but i miss everyone already.

rasa macam nak replay everything on the last five days.

tamau balik kolej.

laptop jahanam.

website sir fazly belum siap.

duit raya tak banyak. tapi belum kira lagi.

picpost tomolow.

berhenti muncul dalam life aku. sebab itu buat aku lagi ingat kau.

goodnyte.

exowexow.