Ahad, 28 Disember 2008

salam maal hijrah 1430 ;

balik kampung semalam. gua musang, kampung sebelah mak. nenek sakit. haritu demam teruk, diorang cakap chikungunya. masuk wad suma. nasib baik sekarang dah okey sikit. cuma sakit sendi yang disebabkan demam tu je lah. nenek cakap dokter ada bagitau lama baru boleh baik sakit sendi tu. boleh jadi sampai setahun. lamenyee. kesian nenek.

semalam kat kampung ada pakcik aku empat orang. suma bujang. diorang ah jage nenek. ohh masuk atuk 5 orang ah. kelakar gila nenek citer ada sekali besan dia datang melawat. masa tu dah masuk waktu dinner so diorang nak hidang makan malam untuk tetamu jugak. sekali suma terkejut sebab yang masak + hidang suma lelaki. bahaha. adik beradik mak 12 orang. perempuan 4 orang je & suma dah kawin pastu tinggal jauh. bayangkan je la cane kan. hehe.

aku harap sangat nenek cepatcepat sehat. belum bersedia untuk apeape kemungkinan.

ohh, besok aku balik kolej. sampai 2 januari.

SALAM MAAL HIJRAH 1430hijrah.

harapharap aku dapat ubah sesuatu dalam diri aku kepada kebaikan. hopefully.

Sabtu, 20 Disember 2008

ben farhan alif tennyson ;


lagi 2 minggu dah nak masuk sekolah rendah (pra). mak risau je. yelah, macam mana entah nak beli makanan kat kantin. duit pun tak kenal. berak dah lah dalam pampers lagi. imah dah tak sekolah kat sana nak tengoktengok kan. dah nak masuk form 1.

tu lah mak. sapa tah yang lahirkan anak ben 10 ni.

tapi kitorang tak lah risau sangat sebab setan kecik ni boleh survive kat manamana pun. cuma yang kami risau, orang kat sana yang takleh nak survive dengan dia.

hahahaha.

alif, selamat bersekolah.

& selamat menempuh alam sekolah menegah untuk imah. esok dia regis. duduk hostel. lepasni aku konker bilik. yeah yeah yeah!

Jumaat, 19 Disember 2008

kenatagged 18122008 ;

tag dari cik farhana. considering that ive turned down 2 tags from her, i'll do this one. soryy tau fana. tak sempatt lah. hee. thanks thanks kerana maseh ingat saya. Smile

so di sini pergi (here goes),


post a picture of ur desktop


[1]how many folders do you have in ur desktop
6 or 7.

[2]how many application do you have on ur desktop
as you can see over there, ive like more than 10 kot applications yang berguna & tak guna.

[3]MAC or windows
windows.

[4]if windows what version?
xp saja.

[5]do you have games on ur desktop
theres a folder named super mario that contains a couple of games from gameboy. mizah yang bubuh folder tu.

[6]which one do u usually play
alif yang selalu main all the games. aku tak penah sentuh pun. im not a game-freak.

[7]what is ur most used application
musangberapi.

[8]do u have mozilla firefox n internet explorer on ur desktop
ive both + safari. but i only use firefox frequently.

[9]decribe ur wallpaper and screensaver
wallpaper = seekor gajah yang putus chenta kott. haha. screensaver = pile of pics of cute lil kiddos that ive been collecting since two years ago. aha, maybe next time aku buat post pasal those pics aite. hee

[10]tag 3 other blogger
a. chokk mucukz
b. norazizi
c. nadea sukarno

ha apelagi. cepat buat!

Khamis, 18 Disember 2008

entah haphape laa,

aku pun tak tau la kenape, aku selalu kena dapat tahu bendabenda yang aku taknak tau. bukan nak belagak, tapi kadangkadang benda tu langsung takde kaitan dengan life aku, titibe aku dapat tau. titiba datang kat aku. damnn. & the worst part, titiba aku jadi org 1st yang tau, orang lain taktau & aku takleh bagitau orang lain. chicken shit tol ah.

tah pape la.

kenapa mesti lelaki yang dah ada girlfren mesti nak kena ada scandal? kenapa takleh stick ngan gf ko tu je? kalau tak reti nak sirius takpayah la ada gf. pegi la berscandal sampai 20 juta pmpuan pun. dah la gf ko tu sayang separuh mati kat kau. sukasuka hati je nak bagi harapan kat anak orang. apa tah masalah tahi kau ni. kau ingat best ke bagibagi harapan pastu takde pape. dah laa da pegi jumpa family suma. dah kenal mak ayah. ko tak kesian ke kat mak ayah orang tu. eyy cam bab* la perangai kau ni. kau ingat dah banyak lawa la muka kau pegi janji ngan suma pompuan nak jaga dorang? & kalau tak reti nak setia, kenapa nak pertahan kan relationship korang sampai 6-7 tahun? kau ingat pompuan cam laki ke? senangsenang je nak lupa? senangsenang je nakk letakletak ramai orang dalam ati? please la. kalau taknak sirius, jangan lah bagi harapan kat orang at the first place. ko tak reti nk pk perasaan orang ke

aku bukan nak menyumpah suma laki. im just pissed. ye lah bukan suma orang perfect. adala sebab nye kan nak buat camtu tapi entah laa. aku penat laa nak dengar bf kawan aku titiba ada scandal la, kawan aku becinta ngan bf orang laa, kawan aku ada scandal ngan pompuan lain la. in the end, yang kesian tu pompuan gak.

ye la memang pompuan pun salah, dah tau orang tu bf orang kenapa nak menyemak lak. tapi, kalau laki tu tak datang bagi harapan suma takda la orang tu nak sayang bagai nak rak kann. pompuan kalau dah sayang, mana kesah orang tu sapa pun.

haih aku pun tak tau ah. maybe this thing never did happen to me, so aku boleh cakap je la. tapi aku dah tengok orang sekeliling aku kena. kesian doh. kalau ko betol2 sayang, jangan lah main mainkan orang. aku pn xtau ah mybe ko takleh nak tahan perasaan ko kan, titiba da tersayang nak buat camana kan. yela, ada orang cakap lelaki tu leh letak bayak2 pompuan dalam hati dorang dalam 1 masa. tapi letak diri kau lak kat tempat gf ko, ko nak ke dorang wat camtu. ohh kalau pompuan wat camtu tau pulak kau marah. canang 1 dunia cakap suma pompuan jahat, suma pompuan bitch.

fikir la my fren, jangan doe wat pompuan camni. kesian la dia. kesian la gak the other person tu. ape kejadah kau nak sayangsayang dia tapi dia bukan dapat jadi gf ko pun. kalau tol ko xleh sirius, let them go. aku pun pompuan, aku sedih tengok kawankawan aku sakit sedih sebab bendabenda camni. hargai lah orang yang sayang kau tu, gf ko da korban ada kat sisi kau dalam suma keadaan. bagi suma yang dia dah termampu. macamtu ke ko nak balas? stakat bagi ayat ayat cinta pastu kat belakang main kan dia? thats not fair, dude. thats just really not fair..

awrd II ;

dari farhana. terima kaseh daunk pucuk paku (:

sungguh chomel! (:

Selasa, 16 Disember 2008

nuradila ahmad shaharbi ;



"cabai tu ape?"

"cabai tu gula..."

"ooo gula.."


adoila kawan aku sorang ni. HAPPY BIRTHDAY in advance lala! yay dah umur puluhan! wahahaha. kita cayang awak tau mamitoh. rindu nak main ngan awak. main mak mak dengan awak. awak jadi mama kita. nabil jadi papa. kamak jadi adik boy. mas jadi tok mama. ain jadi ustazah keluarga. apa tah lagi dah lupa. best kan.

rindu nak happy happy macam kat bilik waktu sem 3 & 4. kacau awak main pairs. kita paling suka tengok awak makan tau. beli apa jenis makanan pun awak makan. gile lah. hehe. lepastu paling takut bila awak tengah gila, sebab awak akan buat bendabenda yang unexpected. kalau awak buat kat diri sendiri takpe. ini kitorang suma kena. hahaha. lepastu awak orang first yang discovered kita ngan ain sebenarnya setan bertopengkan manusia. sebelum ni takda sapa pun tahu tau. dushdush.

awak tak pernah failed buat kami happy walaupun masatu awak tengah dalam keadaan paling sedih. & awak tahu je bila kami sedih kan. rindu tau lawak bodoh lala. kitorang selalu usik & cakap awak selalu jumpa orang yang salah tapi dalam hati hopefully kami bukan antara orang orang yang awak dah menyesal jumpa dalam life.

happy happy selalu eh. may you have a wonderful birthday. nanti kita pergi holiday sama sama keyh.

HAPPY 20th BIRTHDAY 171208

withlove,
Qaseh.

wu hu ;

Jump For Joy
am going to meet them all tomolow,





okay, not all of them la tapi. aku pun taktau sapa yang ada tapi fafa sure lah takda kan. dia kat UK. & dildil is busy with the asean uni games thingy. sagha kat penang.

tak kesah la. cant wait to give my bear hug to everyone esokk. bahahaa..

toodles~

Ahad, 14 Disember 2008

MVP qing ren ;


my third post for today. bukti menunjukkan betapa aku dah taktau nak buat apa. haritu konon macam dah tak interested tapi macam tak je. blogging is soo damn addictive! haha. okay, this actually shows that im not really in a normal mood lately.

i usually update my blog on a regular basis. which means, one post per day or one post in 2 or 3 days time or so. tapi kalau masamasa tengah tak normal, extra posts will come out. (which will be deleted sooner or later after they are posted)

&& postpost yang datang dalam bahasa selain dari standard BM yang aku guna. (macam sekarang ni)

i was actually planning to update in the next 3 or 4 days sebab sekarang pun tengah tak sehat (tangan gigil masa tulis). am not feeling well phsycally & mentally. but the not so good thing about neglecting your blog (especially when you have so many things to tell): nanti dah tak ingat apa nak tulis & will end up tak cakap apape pun.

wahaa. macam dah merepek je.

okay sebenarnya nak cakap pasal one of my fave taiwanese drama, my MVP valentine. was aired on 8tv tahun 2004 dulu. aku suka sebab:

- banyak cute guyss (hahaha bodoh)
- citer pasal BASKETBALL weyhh. (i used to be a huge fan of basketball)
- hero & heroin comel.

tapi sadly, aku tak pernah tengok ending dia sebab masatu duk hostel. & skarang pun even dah ada kat youtube pun aku tak tengok jugak. sebab tak sanggup nak tengok part hero pergi kat pompuan lain. dah la sebab terpaksa. damnn. citer ni tak klaka pun. macam skema je tapi sweet la. pasal basketball teams lawanlawan then ada 2 hero berebut heroin yang comel & datang second heroin kacau pulak. dalam citer ni banyak basketball match laa korang leh tengok.

johnny yan (hero) memang national player of taiwanese basketball. memang syiok tengok dia main. & oh oh, sam wang shao wei yang aku kononkonon head over heels haritu pun ada berlakon. tapi bukan watak utama sangat la. he was there coz of music group dia, 5566. one of them jadi second hero. biasalah kan berlakon samasama. ha, lagi infos aku dapat pasal shao wei, dia national football player of taiwan dohh. haha. wah teringin sehh nak tengok dia pakai jersey. lepastu lepastu birthday dia 18th decemberr nii. haha. adehh overr pulak. nak citer pasal apa sebenanye nih??

okeh laa, aku pun taktau kenapa aku suka sangat my mvp valentine dulu. nak kata pengaruh rakan sebaya, macam aku sorang je yang suka gilak tengok citer tu. dulu suka sangat basketball sampai angan angan nak bling bling fon basketball yang macam dalam citer tue. (eventho masatu belum ada handfon pownn. hahha) && ingat lagi at last dapat gak coz iEe pernah bagi satu. sukaaa gilaa. sampai skarang ada lagi. hee.






best best best!

ps: hehe saje je nak mengingatkan balik citerciter kesukaan masa zaman skolah dulu. :p

i am hurt as much as you do ;

was blog hopping when i suddenly stumbled upon this ayatayat from someone's blog,


bila hati terlalu sedih, ingatkan kenangan manis yang ada. bila hati terlalu suka, ingatkan kenangan pahit yang ada.



susah nak tafsir hidup ni kan. kadangkadang orang yang kita paling sayang lah yang paling banyak kita sakitkan & kadangkadang mereka jugak yang paling menyakitkan.

mungkin kia patut fikir positif & yang baikbaik bila fikiran buruk tu datang.

& fikir perasaan orang lain dulu sebelum fikir perasaan sendiri.

mungkin kita patut sakitkan diri sendiri sebelum sakitkan orang lain.

& bunuh perasaan sendiri dulu sebelum bunuh perasaan orang lain.


I'm sorry



ps: i messed everything up. im so not myself rite now.


we usually realize someone's importance only when they are already gone.

iEe ;

HAPPY HAPPIEST 2oth BIRTHDAY!
iloveu!


dari lttlgjh.

Sabtu, 13 Disember 2008

for you in full blossom ;


best gila! sebab ramai hotstuffsss. wahahaha.

selalunya kalau citer camni aku tak berapa minat first hero nya.


yamamoto yusuke. *drools*
Drooling


ikuta toma. wuhu!


malas nak review. overall best la. sebenarnya lama dah citer ni aku je yang lambat tengok. ada version taiwanese gak tapi aku tak tengok la yang tu. hanazakari (hanakimi) special pun ada.

kalau nak tengok klik sini:

hanakimi japanese

hanakimi japanese special

hanakimi taiwanese


enjoy!


ps: mak dah balik. best gila. pastu aku & ayah terus demam. dalam 2 hari kitorang bantai 4 papan panadol. wahaha. siap rebutrebut lagi.


Jumaat, 12 Disember 2008

t i r e d

aku dah penat untuk rasa suma ni.

im just too tired.

i think im gonna die feeling this way.

Isnin, 8 Disember 2008

happy eid al-adha ;

0510 am. im awake.

tahun ni tak macam raya haji tahuntahun lepas. mak takda. tak bestnya. tak dapat makan bestbest pagi raya. semalam kami beli daging & ayam. ayah cakap lepas solat raya dia nak masak daging goreng. bestnya. kitorang taktau lah dapat ke tak bahagian korban tu. sebab yelah, baru je tinggal sini & raya sebelum ni pun tak pernah raya sini. haih, rindunya kat gombak. walaupun raya haji aku buat macam harihari biasa tapi feel nya lain. tapi kat sini 1 thing yang best tadi takbir kat masjid (or surau. not sure from which one) sampai tengah malam. sedih pun ada jugak.

oh, tadi aku buat kek & puding mangga. then esok nak buat air koktel.

tapi sedihsedih kami pun, mak lagi sedih kot. roomate dia balik kampung. tapi dorang cuti dua hari je. tu la, ayah suruh try fireflyz takmau. kan dah kena raya sorang. haha.

4 hari lagi. wu hu! Wakka Wakka

hari raya kedua ni baru kami balik kota bharu. 3rd raya ada aqiqah untuk hamiz. tadi aku beli baju untuk hamiz. ingat nak cari pattern gajahgajah tapi tak sempat (padahal tak jumpa) sebab si kenik menarinari nak eskim. ciss.

then lepas mak dah balik kami nak balik gua musang kot. nenek sakit, masuk wad. risau gila kat dia.

okaylah, ni macam random je.

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1429h.
marilah kita berkorban untuk mendapat keredhaanNya.

Jumaat, 5 Disember 2008

hey jude ;




demm sumpah comel gila budak ni. sukka2!




original song by the beatles

kenatagged [2] 011208 ;

i got tagged by mitsuo-kun.

1. Do you think you're hot?
* haha. not at all.

2. Upload your favourite picture of you.


3. Why do you like that picture?
* takda sebab kukuh. saja suka walaupun takda la best pun pic ni. ni pic tahun 2005.

4. When was the last time you ate pizza?
* last month.

5. The last song you listened to?
* kukatakan dengan indah by yunalis (originally sang by peterpan)


6. What are you doing right now besides this?
* chatting.

7. What name would you prefer besides yours?
* gajah. hehe kiddin. ive no preferences bout names.

8. People I tag:
a) amira faqihah
b) nadyacheryl *twin*
c) nadea sukarno

9. Who is A?
* kawanblog.

10. C is having a relationship with?
* with a guy who happened to be my ex-schoolmate jugak. they both look comel together.

11. Say something about B.
* my twin! hee

Rabu, 3 Disember 2008

Selasa, 2 Disember 2008

kenatagged 011208 ;

from farhana.


three name that friends call you
[1] syanad
[2] nanad
[3] kechik

three most important date in your life
[1] 0209 everysingle year.
[2] err..
[3] ada banyak lagi senanye.. hee

three things you've done in the last 33 minutes
[1] read other peoples blogs
[2] talk to helmi.
[3] chat with toon & zanis.

three ways to be happy
[1] optimistic.
[2] try to make others happy
[3] forgive others

three of your favourite songs as of now
[1] kukatakan dengan indah - peterpan (reminds me of those days lepas spm)
[2] sudah cukup - repvblik
[3] jauh kau pergi (tinggal kenangan) - caramel band/geby

three of your favourite hobby
[1] online.
[2] sleep.
[3] daydreaming.

three places you want to go for vacation
[1] ireland.
[2] swiss.
[3] memane je la asalkan ada pantai & pemandangan cantik & hijau. oh best gilak.

three favourite cartoon/anime characters
[1] snoopy.
[2] dah besar, takminat dah. huu.
[3] -

three malls you usually go to [grr soklan sensitip nih. lets just make it '3 malls i used to go']
[1] megamall kuantan
[2] eascoast mall kuantan
[3] alpha angle wangsa maju (ages ago)

three favourite drinks
[1] milo without sugar + extra milo.
[2] nescaffe ais kat cafe kpm.
[3] teh ais kat cafe kpm.

three things found in your bag
[1] wallet.
[2] lipbalm.
[3] eyeliner.

three favourite colors
[1] black.
[2] white.
[3] the combination of pink, yellow & lightblue.

top three people to hangout with
[1] mummy.
[2] close friends.
[3] kakak.

top three foods you love so much
[1] asam pedassss!
[2] nasi ayam made by mak.
[3] roti. be it plain roti, roti bakar or roti planta. aku suka je.

top three things special to you
[1] w300i
[2] kurakura ku yang dah laju (lappy)
[3] all of the GAJAHS of mine! hee.

top three atitudes you like
[1] kelakar.
[2] suka senyum.
[3] ada je topik nak cakap.

three things you will be doing tomorrow
[1] housechores.
[2] online.
[3] read the book jijah gave me.

three reasons you answer this survey
[1] tuntutan fana. hee gurau je.
[2] saje sebab boring.
[3] -

three person you want to tag
[1] amira aqwim.
[2] iEe (sebab dia dah lama tak update)
[3] ha, awak yang tengah baca ni. (:

maddymuddy ;

tadi aku borak phone dengan adik aku, mardhiah. aku rasa ni la phone conversation aku & dia paling best skali. kitorg borak macam bestfriend. cakap pasal future, pasal family. kalau tak kitorang cakap bendabenda penting je. selebihnya begaduh.

i hope this will last forever.

& Tuhan, peliharalah adik aku. semoga dia dapat result yang okey & dapat study sungguhsungguh kat sana. & kalau result dia tak elok, Kau tukarkanlah dengan result aku ya Tuhan. aku tahu dia lebih memerlukan itu sekarang.