Sabtu, 22 Ogos 2009

ramadhan 2009 ;

another ramadhan dah datang. setahun dah berlalu. masih hidup sampai ramadhan tahun ni. Alhamdulillah.

dalam banyakbanyak bulan puasa yang aku paling rindu adalah:

  • masa 1 pham still tinggal kat kuantan masa kecikkecik dulu. rindu makanan yang banyak waktu buka. rindu 1 pham pegi tarawikh kat masjid besar. rindu air choc fave aku.
  • masa kat hostel smksp. rindu berbuka dan bersahur ramairamai. bulan puasa masa lepas pmr was the best. stay up malam. banyak sangat kenangan.
  • masa kat kpm. since dah 3 tahun berturut2 sambut puasa kat sana, memang bulan puasa kat kpm la yang paling rindu sangatsangat. tahun ni adalah sangat terasa. rindu everything. paling rindu puasa kat hostel jerjak. buka ramairamai. beli makanan pukul 430pm sebab takut habis. pergi bazar on weekends. cafe yang sangat meriah pada waktu malam. malam yang panjang sebab cafe tutup pukul 2am. so pukul 12 masih ramai orang berkeliaran. nak stay up buat assignment pun best. terasa baru je tahun lepas puasa kat kpm. how time flies..

tahun ni ramadhan kat gombak balik. (haha ramadhan aku cam asek kat gombak & kuantan je dari kecik) tengok banyak banners yang digantung rasa cam tak percaya je dah ramadhan. hopefully ramadhan kalini pun best jugak. ada banyak benda baru yang akan dihadapi bulan ni. kena banyak berusaha.

untuk kawankawan,

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK & SELAMAT BERPUASA

mungkin ini ramadhan yang terakhir. jom tarawikh sebanyak yang boleh & buat baik & amal ibadah banyakbanyak. insyaAllah.

bbasya! (:

6 ulasan:

d i e y L a . berkata...

weyh rindu berbuka puasa kat kpm.
3 tahun kot pengalaman buka pose kat sana.

selamat berpuasa jugak.
tahun ni raya dtg la umah aku.mak ko kan 1 skolah ngan ayah aku.haha

mike-L berkata...

selamat berpuasa...

seliter air sehari.haha

l t t l g j h ; berkata...

awek - tau xpe. rindu nak mati. hee boleh2 nanti ko pun dtg umah aku tau.


laskar - slamat2. best weh. seliter air tembkai sehari. pehh.

Nadya Mansor berkata...

gajahkecilku,selamat berpuasa juga.rindunye saat2 puasa kat kolej.sigh.ade rezeki kita bbuka sama2 kat kl ;)

hikari berkata...

jom terawikh kat mesjid same

l t t l g j h ; berkata...

mashmelow - yup sangat rindu. rasa macam baru je ramadhan kt kpm kan. xpe..kenangan terindah (: slamat berpuasa my mashmelow!


iEe - yayy dah g masjid sesame td. hee