Rabu, 23 Mei 2012

shaai alyasmeen ;

salah satu benda yang best kat iium adalah kiosks & cafes kebanyakannya ada makanan & minuman & barang-barang yang diimport. but mostly dari timur tengah la. dulu masa mula-mula masuk teruja tengok roti arab suma tu. ada kiosk nama 'souq al-arabie' where they sell barang-barang runcit orang arab, eh runcit ke? runcit la tu kan makanan dalam tin suma tu. dulu selalu try air kotak diorang. ada macam-macam air buah. teh buah-buahan pun banyak. teh buah-buahan sodapp wa cakap lu. dulu pernah bercita-cita untuk try suma perisa air kotak kat kiosk kat centre tapi tak menyempat sebab everytime pergi kiosk adalah masa gap in between classes when caffeine was what i needed the most at that time. so end up beli nescafe je tiap kali pun.

haritu tengah dok tunggu teh ais kat cafe, jumpa tehbotol sosro. teruja jap. dulu kalau nak try kena pergi restoren indo atau jawa atau ayam penyet dan seangkatan. kat kiosk mahalah pun dah ada. dulu tertarik sebab tengok cik erma promot. try sekali time makan ayam penyet kat manentah & immediately jatuh chenta. sebab rasa dia wangi. boleh? haha. taklah. tehbotol ni femes kat indonesia. dia rasa macam green tea tapi lagi manis. nak tau sejarahnya silalah google. kehkeh. katanya dulu dia dalam botol. ye la sebab tu lah namanya teh botol ye dak. kalau dah asal bentuk tetra pak mungkin nama dia teh kotak ke apa.

sedap. kan erma? hehe. mai lah melawat uia dan stret terus ke mahalah halimah kita boleh borak-borak gossip gossip sambil minum teh botol. eh? hehe :p

eh, tengok balik gambar kat atas ni baru perasan kotak tehbotol ni pun ada unsur timur tengah gitu dengan tulisan arab suma tu. bukan ke dari indonesia ke? tak pun diorang import dari indo, malaysia import lak dari sana kot. haha.


ps: tapi hari hari tetapp beli teh ais seringgit tiga puluh sen kat cafe. yang ni wajib. sebab tu aku selalu miskin.

5 ulasan:

hikariee berkata...

is missing life at uni TT

chocolatte berkata...

haha gelak gelak aku baca pasal teh tetra pek ko tulis tu. comel la post ni syanad. btw teh botol paling sedap ialah yang perisa blackcurrant. cube la try. :D

cik tulip berkata...

comelnyee backgroung blog ko weh.hehe.tu yg aku pasan dulu. eh nnt aku dtg uia nak rasa teh ni please! hehe =D

l t t l g j h ; berkata...

ee - marilahhh tido uia. tp nad short sem tak duduk dalam huhu :(

ain - hahaha ko je tau yg gelak dgn lawak tak klaka aku ainn :p wahh ada prise blackcurrant eh. katne ada jual eh? kat pasaraya bese mcm susah je nk jumpa tehbotol nih.

jijah - aku dah tukar baru lg bground. cantek tak? :p marilahhhh aku belanja tarahal punye :)

erma berkata...

wah. i love teh botol. nyum. kat sini tak jual dalam botol, tak feel minum. kekeke.

ps: bila free? teringin jugak nak masuk uia ^^,

pps: good luck exam