Jumaat, 25 Mei 2012

4yearswithSHInee ;


 

ok sebenarnya 3 tahun je lah untuk aku. didnt know them dari hari depa debut. aku pun tak pasti macam mana aku start jadi fan shinee. dulu first kpop group yang aku start ambik tau gilagila was super junior. sebab masatu minat gilaa dekat hangeng (still minat lagi). lepas tau super junior, tengok variety shows. of course minat akan bertambah bila tengok variety shows sebab kelakar kan. dulu aku tak minat sangat lagu-lagu menari-menari ni. so minat bermula dari variety shows diorang. dah tengok satu show, cari yang lain lagi kat youtube. and then stumbled upon shinee hello baby. sebab suka kanak-kanak aku tengok. masa tu tak kenal lansung shinee siapa. 

lepas tengok hello baby, satu satu lah pasal depa aku ambik tau. tapi dalam masa yang sama super junior masih paling penting kann. nomor satu. after hangeng dah takde, kurang sikit ambil tau pasal suju. tapi tau jugak lah. alah tapi for kpop fans zaman-zaman aku (tahun 2009-2010) normal lah start minat kpop dengan suju. showmanship paling best.

tapi sekarang ni kalau korang tanya update latest, shinee la aku paling tau. suju tau jugak, tapi kadang kadang missed gak. & since aku rasa aku ni setia orangnya (penampar boleh?), walau banyak mana pun kpop groups sekarang, aku mampu follow shinee & suju je la. yang lain ambik tau gitu gitu je.

apa yang best about SHINee? well, kalau nak banding dengan group lain tak best kot sebab dari perspektif seorang peminat of course suma pun best kan. tapi mungkin untuk aku lagu, vokal & tarian diorang kot. orang kata diorang femes dengan nyanyi & menari live best. ala tapi orang boleh cakap jugak banyak je group lain camtu kan. so senang cakap, peminat je yang tau kot. biasa lah orang kata if you have reasons for loving someone, thats not love. aicehh. boleh la kalo nak tampar berkali kali ni.

dah taktau apa nak cakap dah, saya letakkan sekali translated mesej anniversary dari depa sebab nanti bila bila nak tengok balik senang. hehe.

yang penting, tengok onew punya mesej. sooo adorkableasdsfdlkjh!


message 4th anniversary 120525

leaderONEW

It’s our 4th anniversary. ^^
The long yet short time we’ve spent with you all makes me very happy. ^^
We’ve been focusing on our activities in Japan recently~
We’re having a fun time!
I will work hard in order to create even better times. ^^
Let’s all enjoy it together! Woohoo, ha.
You who will continue spend more time with us!
I love you. ^^
Everybody fantastic chicken (lol this chicken maniac)
 ***

JONGHYUN
 Hello.
I am SHINee’s Bling Bling Jonghyun!

It’s been four years.
We’re four years old. Wow, that’s amazing.
Let’s keep doing well for a long long time!!!!!^^

Thank you~

 ***

KEY
It’s our 4th anniversary.. It’s already our 4th anniversary!
I think everybody and we as well have run restlessly and leaned against each other. 
Please continue to take care of us. We will promote from the bottom of our hearts!
I love you. Thank you :-)

***

MINHO

Four years have already passed 
since we introduced ourselves with “Hello, we are the shining SHINee”…
The SHINee members, staff, and our SHINee World 
have always been together in laughter, in tears and in hard times, in happy times.
I am very thankful and thankful again for those times ~
I hope more things can become happy
as much as this time right now is ^^
Thank you for always
creating an awesome movie with me ~~
You know that the day for the ending credits to roll is still far away, right ?^^
I always want to be by your side…
I sincerely thank you and thank you again~
Thank you and I love you. ^^
***
TAEMIN

Hello!! I’m SHINee’s makdoongi Taemin!^^
Everyone, it’s already been 4 years for us.
There were many hiatuses and we were overseas a lot,
but I have always thought about all of SHINee World.
It’s the same for you all, right? haha
And I have finally turned 20 years old
and have become a mature man haha.
Don’t fall for me too much. ^^
Anyway, I really miss you.
Please wait a little longer, everyone. Huhu we will run to you quickly haha.
Anyway, please look forward to SHINee who is growing up quickly.
Continue to give us lots and lots of love~
I love you, SHINee world
This has been SHINee’s Taemin
who has become a cute but cool man.
Bbuing bbuing~~

credit: myshawolsjjang.blogspot.com
Translated by kimchi hana @ shineee.net

Source: SHINee Official Board



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


and kena tengok video ni, this was their debut stage, 25th may 2008. masatu saya tak kenal depa lagi, masih dalam dunia saiko sorangsorang dulu. haish, patut kenal depa lagi awal kan. haha. 

 


see, diorang nyanyi live best kan. ni debut stage ye. bangga :') suma muka nrvous je. haha comel. sekarang taemin takde dah tekebil2 camtu, minho pun tak senyap camtu dah. taemin dalam vid ni umur baru 15. kalau dengan umur aku sekarang nak minat yang umur 15 adalah macam......

memang tak la kan! haha


SHINee yongwonhi!

3 ulasan:

hikariee berkata...

Alamak taemin..cute but cool letak pic camtu..aishh.takan berubah :D
nape dubu xletak pic~~

slamat anniversary nad..lol

A.I berkata...

big bang gak best.
2ne1 gak best.
4 minute gak best.

hewhewhew. =)

l t t l g j h ; berkata...

iee - tulahh. key dgn taemin je yg suka vain2 tangkap gambar. ishh. hehe anniv arashi bile eh?

a.i - uwekkks saya tau awak sapee. hehe :p