Isnin, 2 Januari 2012

sunny ;

baru selesai menonton filem ni. bestt. aku kalau cerita bertema kekeluargaan atau friendship atau kemasyarakatan memang suma best je. haha.

simple je jalan cerita dia. pasal a group of girls. diorang bestfriends. sunny tu nama geng diorang. starting cerita ada sorang girl, Na-mi, baru pindah skolah baru. masa 1st day dia macam nak kena buli pastu a group of girls ni datang tolong dia. by then, she was accepted to be part of the group. movie ni dia cam bahagikan dua zaman, masa diorang remaja2 & bila dah kawin suma. after 25 years diorang cam nak reunite balik tp salah sorang dari diorang is dying of cancer. cite ni cam gabung flashback dengan masa diorang dah tua gak. like 50% past 50% present. tapi tak boring kot. bagi aku la.

suka setting movie ni time 25 tahun yang lalu (zaman 80-an) sebab baju diorang cantik2!

eheh sebenarnya tujuan asal aku tengok sebab nak tengok lakonan kang sora je hehehehe :p

and this movie reminded me alot of my girls back at assunta, smksp & my happy drugs time kat kpm. tapi paling teringat my girls kat kpm la sebab some of the incidents lebih kurang je. bila susah, tolong. bila sedih, ada kat sebelah. part gaduh dengan orang lain pun. haha. best sebenarnya perasaan hidup ada berkumpulan ni. kita saling menjaga each other. sebab tu aku lagi suka kawan ramai-ramai dari bff berdua berdua.

kat uni takde dah suma suma tu. kau-kau aku-aku je. tapi taktau lah kan kalau aku je yang rasa camtu kat uni kan. haha :p

i feel bad because i'm such a fail when it comes to being there for my friends in their time of need. rasa bersalah sangat.

i hope i can be one.


haish titiba pulak ter-rindu kann.

dem je. tengah cari-cari pics happy drugs kat dalam folder konon nak include dalam post ni ter-play vid masa sem 3 time kat kpm time birthday aku dengan ona plak. bergenang2 air mata.

ona's birthday wish dalam the vid (tahun 2007):

"semoga mas blablabla (tak dpt tangkap) kurus, pijot takkan blablabla (tak tangkap gak) 's' words, lala takkan mengganas, ds hilang pelat, ain tak pendiam sangat, tuna tu takyah nak membuli orang, kecik semakin membesar."

masa tu kitorang suka sangat usik dia pasal bertunang. tak sangka dah nak kawin pun cik kak ni. time flies.



rindu korang nak mati do :')

2 ulasan:

nora~zizi berkata...

omg, i nangis2 jugak tgk cite ni..
"friends are for hard times"
only true friends realise this importance kan! :)

l t t l g j h ; berkata...

kann tu lah. somehow rasa untung juga sebab at least pernah jugak rasa friendship mcam diorang. even though taklah mengharukan mcm diorang kn.

i'm glad i had the chance to be part of our Kittenz too dulu2. hehe :)