Ahad, 26 Julai 2009

nasi goreng ikan manis ;

matric card aku. 091 adalah batch/intake aku. kira aku masuk semester 1st tahun 09. then 9 lagi satu tu bulan kelahiran aku & no jersi torres. pastu no 5 no jersi kaka kat madrid & no 02 tu hari aku lahir. best kan. hahahaha sebenarnye yang 091 tu je betol. antara functionnya boleh guna as bank card, as 'touch-n-go' card untuk masuk ke library & kalo beli makanan kat cafe tu boleh swipe2 (is that the word?) je then nanti dia tolak la thru ur bank account. best kan kan. boleh makan selalu. hahahaha.

wei wei, im homeee! haha gile best. tapi in less than 10 hrs dah nak balik gombak. tsktsk. haa cam tak caya aku cakap nak balik gombak sambil merasa sedih. hoho.

so my saturday aku spent dengan tidoo (terr tido ok) dan makan dan makan dan layan si kenit. rinduuu gila ngan kenit. dia dah tembam sikit. bagosbagos aku suka budak gemok. pastu aku belikan dia mainan ben10 & coloring book. harini jugak dia habeskan warnawarna. hadoi.

tadi masa dinner tengah order makanan:

mak : bagi nasi goreng ikan masin ye. alif share ngan umi je tau.
kenit : alaa alif taknak nasik goreng ikan manis. nak makan telur dadar je.


hahahha nguks! terkesima jap brader yang amek order tu.

aku tengah online sambil dikelilingi oleh buku biologi. biochemistry, biostatistic, microbiology, alga & tumbuhan, kamus biologi u name it. suma ade. mak dah pindahkan suma bukubuku beliau dalam bilik aku. naik pening aku tengok bukubuku ni. @_@

havent finish packing yet. masalah tol. dah balik tangan kosong pun problem nak packingpacking lagi ke. haha bencii do packing. if only all these stuffs boleh terbang je terus ke bilik aku kat sana. hoho.

so pagi nanti nak jumpa tooney before berangkat & dah sampai nanti nak jumpa intan. hopefully dapat jumpa. sumpahh rindu gile. haha ni ah keje aku, jumpa orang jumpa orang dan jumpa orang. tapi nak buat cane kan dah aku memang suka jumpa kawankawan.

dah balik rumah, dah hilangkan homesick, dah ambil suma barang yang tak bawak, jadi minggu ni kenalah mula fokus. tak boleh malasmalas dah sebab dah hujung julai, kena mula menggerakkan akal fikiran. hoyeahs. buang suma yang negatif jaohjaoh. Alhamdulillah, aku dah mula nampak sikitsikit hikmahnya kenapa aku kat sini (:

goodluck andaanda semua. hope everything that you're doing will bring you happiness.

toodles folks!~


ps: yang pasal kad matric tu aku tipu je weyh. manada boleh swipe2 kat cafe. canggih sangat lak ai suma benda pun nak swipe2. bahahahaha.. Xp

8 ulasan:

pablo berkata...

woi woi aku dah pecaye dah pasl kad mtrx tu.. camne nak kire ni?
wajib ko blanje ku ciken cop camnih..
hahaha

-jebat n laskar-

13may berkata...

baru ajer nak komen kat matriks tu canggih...dah kena tipu :P

a mustard yellow paper box berkata...

tak puas jumpa kau, kecil ;((
btw, after anta ko aku pi kidnap kamalk gemok soh tman aku bwk car yg flat batt tu blk umha. harhar. aku tak call pon dia, terus pi umah dia. owehh, dia tdo lagi okay, dgn tak mandinye dia nk tman aku. harhar! buruk perangai gemok tuh! aku suh dia pi mandi dulu baru bole ikut tman aku, senget dowhh~
lol.
NAK JUMPA KO LAGI KECIKKK!
NAK CERITA MACAM2.
NAK LEPAK LAMALAMA.
NAK PELUK2.
RINDU SEMUORANGGGG ="[

tsktsk.
LOVE YOU,
take care tauu!
<33
NAK KETAWA2.

a mustard yellow paper box berkata...

tak puas jumpa kau, kecil ;((
btw, after anta ko aku pi kidnap kamalk gemok soh tman aku bwk car yg flat batt tu blk umha. harhar. aku tak call pon dia, terus pi umah dia. owehh, dia tdo lagi okay, dgn tak mandinye dia nk tman aku. harhar! buruk perangai gemok tuh! aku suh dia pi mandi dulu baru bole ikut tman aku, senget dowhh~
lol.
NAK JUMPA KO LAGI KECIKKK!
NAK CERITA MACAM2.
NAK LEPAK LAMALAMA.
NAK PELUK2.
RINDU SEMUORANGGGG ="[

tsktsk.
LOVE YOU,
take care tauu!
<33
NAK KETAWA2.

hikari berkata...

ahahaha..tepikir gak cafe mane da stat ade.duh nye ak.

leh caye la bende canggeh sbb mmg ade swipe2 kat mysis nye skul kat kantin.siap attendance taken by cap jari.canggeh gile

conclusion..asal ak tetipu gakkk..lol.

d i e y L a . berkata...

bongek la syanad!
aku hampir kagum bila baca kad matrik ko leh swipe2 kat cafe.haha.

chocolatte berkata...

haha...

aku setuju ngan dieyla...hampeh syanad...baru aku nak kagum dan cite kat roommate aku...*pfftt*

l t t l g j h ; berkata...

jebat & laskar - alah aku banje pizza skype je la eh. 10 pun bole. haha


13may - hee saje je nk gurau2 (:

tooney - sumpah smalam plg sdey pas jmpe ko. kalo aku ade mesti kite leh g main2 3 orang kan. bohohoo :(

iee - adusss iee pn tertipu kee. kakaka. tp mmg betol ade pn kan. kite tingt de kawan pnah cite skola die dlu centu. skola sbp. tu yg ckp centu. hee

awek - kitorg tunggu usm wat dlu. hee.

ain - wahahahaha aku tingat kwn aku cie psl kad mtrk skola die leh swipe2 kat kantin. tu yg tls cmtu. kakaka. jgn marahh :p