Khamis, 21 Mei 2009

sihir kau ;

pagi tadi...err smalam, kecoh jap ada apebende tah kot motor adik aku helmi hilang. kat bahagian belakang motor dia. sah ada orang panjat gate masuk. tensyen je mamat tu. aku pulak sebenarnya memang ada dengar bunyi orang batuk kat luar malam tu. aku kan berjaga malam skarang ni.

selalunye bile aku jage malam kalo ade bunyi pape kat luar memang aku alert la. sepantas kilat bukak suma lampu luar dan dalam rumah. gile drama kan. ni pengaruh citer home alone sebenanye. haha. tapi malam smalam tak tau kenape bile dengar, aku boleh ingat tu suara batuk diorang2 dalam bilik. so aku buat bodoh je.

dengan konfiden aku cakap la pasal denga bunyi tu. freefree je kena marah ngan sumaorang sebab membuat bodoh. damn. membebel habis seolah olah aku seorang jaga yang telah memboloskan pencuri masuk umah. cit sejak bile aku jadik jaga kuarga pacik hasdi ni. harem punye pencurik. aku sihir nanti tau ah ko.

tapi penah gak ada orang nak masuk tapi aku cecepat bukak suma lampu. diorang nak masuk umah sebelah. aku taktau la btol ke tak sebab aku ni denga bunyi ape pun aku main bukak je lampu. sebab aku fikir 2 benda. perompak & makhluk paranormal. wahaha. tapi btol la kot sebab lepas tu denga bunyi orang start enjen motor kat hujung jalan. sape yang titibe nak stat moto tengah2 jalan kul 3 pagi kan.

masa kat gombak dulu orang nak curi basikal kitorang. sempat perasan tapi tak sempat kejar. sempat woi beramai ramai je. haha. ngan pakcik depan umah pun woi skali. babi betol pencurik2 ni. then masa hari first prektikal, phone kak pika kene curi. tu lagi best, dah siap suruh mangkuk tu sign guest book ofis lagi. siap borak gakplaktu. last skali dia cakap nak tengok2 opis pastu bile dah blah baru perasan. nak kejar pun da tak gune. kadang kadang kalo dah takde rezeki ni alert camne pun tak gune gak.

hai pencuri..pencuri. kalo malaysia wat hukuman mencuri potong tangan kan bagus. takde sape berani nak mencuri. nak sumpah biar diorang mati pecah perut macam takut plak kalo termakbul ke. sian mak bapak nye plak.

sory random gile. nak membebel tapi taktau nak tulis ape.

bye for now! [:

9 ulasan:

Lynn Honeym berkata...

haish bodohh betol.

geramgeramm pada kebukanan pencuri neh.


emo nehh.

Husna Najihah berkata...

tau xpe..siher je pencurik2 nih..hihi

Iezati Najlaa berkata...

pencuri mmg tgh aktif skrg.

aladi2489 berkata...

shanad... kalo pencurik boyfriend leh sihir ngn potong tgn gak x?

ajar aku camne nak sihir...haha

Izzah berkata...

xkan untung nye die curik menatang tuh. sian helmi. wahaha :p

d i e y L a . berkata...

tak habes2 kn pencuri ni.
mmg patot la kerajaan buat sape2 mencuri kena potong tgn kan.
hee

bgs la ko ek.
ble dgr pape bukak sume lampu.
kalo aku mesti terus tido sbb takot.
hee

NadyaChot berkata...

hehe..syanad dh jd budak homealone ye bukak lampu sume.comei2.

saya tersangatlah stuju kalau kerajaan buat hukuman potong tgn tu.

biarkan mereka.haha!

Humaira berkata...

ehemmm..salam, bgus2, pasni bleh lbh ht2, kasi blasah itu pncurik=P

blackhazmihaikal berkata...

betul...same la ngan peragut laknat 2...cilakak...bukan potong tgn...bek gantung je...then campak mayat deorg kat tempat buang sampah...nyusahkan org je!