Isnin, 18 Mei 2009

haikal daniel ;

haritu si kenik larilari dari luar umah straight ke dapur dengan pantasnye. aku pun tanye la apahal ngan ko ni, nak kencing ke? then die jawab:


" nak minum air, tekak hangus dah ni! "


aku matimati ingat dia pegi main api kat celah mane ke sampai tesedut api ke ape ke kan. rupanya 'tekak haus'. salah perkataan. eish setan kecik ni. aku plak gelabah kejap.

nasib skarang ni tak cipta nama lain dah. tu pun sebab dia dah start rasa nama alif tu cool habis. sebabnye jiran sebelah rumah kitorang nama alif dah jadi idola dia.

on a completely unrelated note, adik aku lagi seko nama helmi bakal masuk kpm im bulan 7 ni. wahahaha tensen je. betambah lagi keturunanku kat sane. chehh titibe. haha. dia dpt poli gak tp sebab dekat sangat tanak pegi. ngade. tapi mak aku cakap elok gak la sebab bia dia rasa jauhjauh baru reti nak appreciate family. harapharap begitu lah. japgi tunggu result mard dapat mane plak. aku? tak tau ah lagi. sian pula nanti tinggal mak ayah ngan alip je. haha kenape tah nak sedih. maybe sebab dah nak dekat setengah tahun kat umah kot. mane penah duk lame2 kat umah do. dari form 1 aku dah duduk hostel walopon homesick sentiasa. haha. adui mintakmintak la ada rezeki aku dpt upu kalini. aminnn. Prayer


later folks!


Elephant


12 ulasan:

aladi2489 berkata...

haha..lawak la adik ko...aku dah bace dah post yg die tukar name tu...pelikpelik aku budak kecik nie...

amin...aku doakan batch kite sume dapat sambung study...

same la kite shanad...aku pon dok ostel dr form 1...hehe *wpon ko x tny kan, xpe ar aku bgtaw gak* haha.

aladi2489 berkata...

eyh lupe nak tny...adik ko decom ke?

Lynn Honeym berkata...

tekak saya pun sentiasa hangus pada larut malam.

hee.

geramm betol kat adik awak tuh! haihh


samasama semoga dapat upu.
amen.

:)

nora~zizi berkata...

hangus... ahahahahaha... wah.. walaupun boleh mencuakkan tapi boleh jadi bahan gelak ketawa gak adik awak :)
plus2.. semoga adik awk dpt upu~
kpm buat ape ye?

N.J. berkata...

hahaha..comey..

doa banyak2, mudah2an dpt...

sesame kite doa ye..

d i e y L a . berkata...

adik ko comei betol.
hee ingat pulak dia jln ngan ko time kitorg mula2 nak cari rumah ko 2.hee

insyaAllah dpt upu.tapayah risau la.
sama2 berdoa k.

owh adek ko masuk kpmim?decom gak ek?wah t ko dpt jugak la pegi sana selalu tgk adek ko.haha

l t t l g j h ; berkata...

ain - tu la. bile dok umah lame sket jadi culture shock plak. kahkahkah. adk ku wat pip je dlu. xcukup kredit. hee

lynng - same la ngan tekak saye. kihkih. aminnn :)

zizi - doakan kakaknye juga ye. hee. kpm ada diploma & preparatory prgrm utk nk masuk dip. kos utk dip byk yg ke arah business2 la. hee

NJ - amin ya Rabbal alamin...

awek - tu la sian adk aku dpt kakak saiko cam aku. kah3. aminnnn harap sgt ni. adk aku wat pip dulu cz xckup kredit. die dpt politeknik kota tu tp xnk g plak. hehe. kalo xdpt upu lg leh la aku g anta die. 7 julai nnti.

mike-L berkata...

tekak hangus sampai kulit pon same

adik kau pencipta bahase..kewl

upu ko dapatnyer..

NadyaChot berkata...

amiin...insyaAllah my lil' gjh dapat upu.saye doakan juge utk semua kwn2 saye.

:)

Iezati Najlaa berkata...

amin

kecik berkata...

kak syanad, tekak saya hangus!!!! tolong2.haha
comel oke budak itu

mike-L berkata...

yassin..no need sihiran