Isnin, 4 Mei 2015

haarapan setinggi gunongg ;


salam'alaykum,

tajuk tu sebab ummi ngan alip dok nyanyi laa lagu tu sepanjang hari harinih. lagu black dog bone. tajuk dia hatiku luka lagi. tapi dorang dok nyanyi part harapan setinggi gunung tu je la takde kuar dah lirik mahupun melodi lain. memang sebijik macam aku tulis kat tajuk tu. sabar jelah. kalau korang tak pernah dengar lagu tu cepat search youtube Black Dog Bone - Hatiku Luka Lagi. haha.

haluuu mayyy :)

bulan may agak eventful  untuk aku sebab bulan ni hari emak, hari cekgu dan harijadi puan emak. so bulan ni basicaaly bulan ummi hahaha.

tapi macam taktau la nak buat apa or bagi apa kat ummi. esok (5th may) beday ummi tao. dah simpan satu resepi caramel cheese cake tapi tadi ummi cakap lama dah tak makan red velvet. ambui tak tercapai lagi kemampuan nak buat tuh hahaha. nak bagi hadiah shawl ke apa mak aku lagi update dari aku weh. baru je nak introduce kat dia orang sekarang pakai instant shawl sarung dan lilit je rupanya umi dah pakai lama stail tu. aku je tak perasan. lupa pulak mak aku tu cekgu haruslah update bab tu. nak bagi handbag pun taste kitorang tak sama. tapi kalo dapat henbeg memang melompat gumbira cik puan aku tu aku tau da. tapi macam dah banyak je hendeg dia. jadi aku adalah buntu.

tapi aku ingat weekend ni nak ajak umi gi kedai mas. wahh habis anak mithali la ni beday mak bawak gi kedai emas?? wahaha. takde la. sebenarnya tempoh hari (dah lama la jugak) aku ade terjatuhkan cincin ummi dalam lubang tandas kat rumah gombak. memang stok jatuh tak jumpa jumpa dah. gila takut nak bagitau, aku dok pospon sampai sekarang. jadi aku plan nak belikan ummi cincin baru dan mengaku perbuatanku itu. haha. eh tapi aku pun taktau harga emas tengah best ke tak best eh sekarang?

duduk rumah tak buat apa ni menguji wei. paling kritikal bab waktu tidur la. selain waktu tidur kerja aku sekarang window shoppinggg je. sampai rase tanak bukak instagram dah. takott. masa keje aritu takda masa dan selera lahhh nak usha usha ig shop. tapi sekarangg. memang best window shopping kalau takde rasa sangat keinginan nak beli tu membuak buak. dia bila mai datang perasaan nak tu yang takleh nak bendung. tapi buat masa sekarang ni masih terkawal lagi napsu bukan-bukan tu. habis terok aku screenshot & tengok tengok before tido je la. haha.

selain instagram, pinterest pun aku suke belek jugak sekarang. sebab tengah bajet bajet nak makeover bilik la nak berkebun bagai ni, memang best search search kat pinterest sebab ada banyak tips yang best best. haritu kak jijah mintak tolong bagikan nama untuk kod quran baru pon aku tanya pinterest je. pkck tanya kaler kaen pun aku tanya pinterest gak. pastu dengan kompiden aku bagi nama. padahal taktau la betul ke tak. wahaha. pastu haritu teringat la jam yang telah tertangkap oleh pandangan aku (ter ok). dengan taktau nama tu aku main search je. boleh pulakk jumpa. adei. haritu tengok tapi ingat jam kanak kanak rupanya bukan. 


ni yang aku jumpa kat kedai auntie tu. santek weh.





 
ni satu lagi pattern. tak perasan ada ke tak kat kedai tu. tapi tak menangkap sangat kat mata aku.

yang ni pun semartt.. tapi takde kat kedai auntie tu haritu



haritu ada offer kot. memang murah sesangat je sebenarnya. orang baya aku tak pandang dah la jam peten gini cam budak sekulahh jer. haha. tapi comel kot. tapi sebab masatu aku dok kekonon aim nak digital punya yang tali gold so tak pandang sangat la. yang digital tu pun ada offer sekali ngan yang ni masetu. nasib baik laa tengah berbelah bahagi kalau tak memang beli dah. takpe, u masuk wishlist i dulu ye bersama sama dengan kamera instax mini 8 tu. i memang suka sangat kat uols tapi belum patut beli lagi. saba tau. jangan offmarket pulak yee. haha.

seronok kan window shoping kat tingkap laptop dan fon? haha. tapi bukan senang dan tak suma orang suka. ye la tengok je takdapat beli kan. tapi bagi aku ok la dapat cuci mata.


ni satu lagi wishlist. walopon orang cakap wane dia tak cantek. tapi aku sukaa *emoji mata lovelove* tapi puan besar kat umah ni dah beli untuk dia dulu. jeles hoi. takpa takpa, lagi beberapa tahun iols beli kat umi pulak. strateginya adalah haritu masa umi tengah pening nak pilih kaler aku hasut amik kaler ni. hihik. padahal memula ummi cakap tak lawa kaler cherry blossom nih. aku pun tak ingat aku cakap cane titiba sekarang nampak je axia kaler ni ummi cakap best jugak kaler rare. rare lah sangat kan. sebab tu ah sekarang nak prektis drive sampai terer.. nanti dia sampai ada la can dapat green lite untuk test drive kan kan. dah la minat, dok satu rumah, buleh tengok je. alangkah sedih. haha.

seronoknya laa berangan kann. kena puasa banyak banyak nih nak tahan napsu. padahal ganti ponn belum habih. haha.

ok nanti sambung bebel.

eh titiba kan cam seronok pulak bebel pasal wishlist. dia macam walaupun kita tak beli pun cam puas cakap pasal benda tu. nanti nak sambung ah. haha.

ok baii

toodles~

4 ulasan:

aisyah Chronicles berkata...

sokong sokong! santek warne cherry blossom tu. tapi waiting list dieeee... T__T hari tu mak kite nk kale kuning.. tp tu pon kene tggu gak. last2 amekkan die warne merah je.

wah wah, jam very the feminine. ;)

l t t l g j h ; berkata...

awk pon suka cherry blossom tu eh. cantek kann. bila tengok atas jalan sangat menggoda. asalnya nak ambik midnight blue tapi sales advisor tu cakap ramai sangat dah orang ambik. warna merah pon cantek cahh. lama tak tunggu?

aisyah Chronicles berkata...

beli dengan hadi. amek je la kale ape pon yg ready stock. pastu die kate klu yg standard kene tggu lame. so belasah jela Advanced and ape2 kale yg ade. dapat kereta from the moment bg dokumen adalah dlm 2 minggu. :) pantas! Best beli ngan hadi.

l t t l g j h ; berkata...

laaa cahh kite pon beli dengan hadi.. hehe. mak kite nak beli dgn dia.. tp memang senang pun.. kami ni deal thru whatsapp je..pastu gi sign agreement loan kt bank kt sini.

tapi sebab memang nk beli standard punya je redho je laa menunggu lama tu.. hehe