Selasa, 12 Mei 2015

aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu ;

*tengah dengar lagu Dealova semasa memikirkan tentang tajuk post. so yeah.

sebenarnya nak pos gambar pd tempoh hari. pastu ingat nak clearkan sikit lappy nih. nak delete bendabenda yang tak berguna termasok apps yang memang takkan bukak dah.

godek punya godek punya godek... menambahkan sakit jiwa dan menenatkan penyakit rindu jerrr. hahahaha geramm tao. mana taknya, nak uninstall skype & ym pergi bukak dulu & went thru old conversations. ya Allah rindu kat masa duludulu. tengok conversations dengan intan rasa berdosa gila sebab selalu takde untuk dia sekarang. masss maafkan akuu..huhu.

bukak folder Gemilang dok rindu uia. bukak folder gambar laaagi lah T_T

akhirnya aku membuat keputusan untuk leave them as they are. bukan suka sangat nak ingat tapi sayang nak delete huhu. rindu zaman belajar tapi kalau aku cakap ada lagi ke orang yang rindu zaman itu? mesti aku sorang jer. haha. rindu zaman mulutku macam longkang wahahaha. tadi sempat terbaca ym dengan si ayol dia cakap aku kalau bahan orang menusuk kalbu. tapi jumpa dedepan muka kemain inesen. haha. rasa macam dah beberapa orang je yang cakap camtu. tapi tu dulu ah. aku baca balik ayat ayat aku pun rase nak bagi pelempang pun ada gak. dulu fefeeling anak jantanz sangat kut. kalau tengok group chat kat skype lagi tepok dahi. merepek manjang. agaknya tu sebab aku tak penah ada bofren dulu. cakap ngan laki pon woi woi je. laki cakap lagi feminin dari aku. haha.

tapi suma tu dulu lah. bukan nak kata sekarang aku dah perempuan melayu terakhir. tapi zaman kekanak (kekanak awl 20-an) sangat fun. cakap kasaq kasaq kutuk mengutuk dedepan takde terasa pun. best best. tapi kalau sume orang sama je sampai sekarang pun payah jugak ye dak. bilanya nak matang seiring usia. cewahhh matang ke sekarang? haa jawab jawab. 

yang kelakar jumpa conversations ngan ilyas dia promot citer korea beria cite sinopsis haa. siap nak supply bagai lagi. yang ni aku kena bookmark dalam otak sebab nak tanya nazirah. korang dua layan citer korea sesama tak sekarang? haha.

scroll conversations ngan intan, rindunyaaa zaman kitorang sentiasa updet pasai memasing. rindu nak dengar intan membebel. sampai dok baca pun tak ingat dah sape watak lelaki yang intan dok kutok kahkah. pastu dudua dok rindu kpm lah, rindu megi telur ona la. rindu kpm tu sejak 6 taon lepas tapi tak perenahnya nak melawat kontan pun kitorang. ceh. rindu nak risau pasal ona samasama. sekarang ona punn da kawen. dulu dok risau ngan masalah cinta ona jer. dulu kalau ym ngan ona lak memang tak pernah benda serius pun. sakit jiwa layan kegedikan dia tuh. haha. yang kelakar dulu if one of us macam dah lain je, macam masalah dunia okk. sekarang ni kalo perasan pun suma anggap ada life memasing.. malas nak kacau & bizibodi. hmm..

conversations ngan kawankawan 3rd batch lak, manjanggg nak reunion. reunionnyer berapa kali je. macam tak caya sekarang ramai dah kawen dan beranak pinak. sekarang ni aku tengah macam tak caya dildil dah nak ada baby next month. homaii.. dulu time kesepian kat uia dia lah yang banyak menyelamatkan aku dengan mengambil dan membawak keluar.

pastu scroll2 lagik jumpa conversations ngan pkck. tahun 2009-10. lawak ok sebab dari dulu sampai sekarang memang keje nak lawan membahan je rupenye. cuma dulu memang gurau kasaq terok ah. cara aku becakap nauzubillahh tak sanggup aku baca. kahkah. ade 1 stetmen pkck, 'ko je la yg aku senang ati nk chat sebab leh kutok tanpa rase besalah'.. hahah ciss. alamak kutok banyak banyak dalam nie dibuatnye dia baca mati aku. haha. sori pak tiri :P

banyak gak la aku dok melayan sorang sorang tadi. conv dengan izanis yang penuh dgn nasihat2. izanis pun dah ada babyy huu. conv dengan nabel yang banyak cakap pasal life. conv dengan jebat yang banyak buat aku berfikir, selain dari memberi solusi masalah dan merepek kan. tapi ramai dah yang lost contact. bukan lost pun sebab zaman sekarang hilang nombor pun as long as ada fb tau je pekembangan memasing. segala macam apps chatting ada di hujung jari jeh, cuma dah tak bertanya khabar. huhu. suma dah dewasaaa dah nak 30. and here i am ranting about missing the old days yang dah 6-7 tahon lamanya. adeh -_-'

tapi kalau whatsapp dah ada time tu apa jadi agaknya kan. hangg memanjang agaknya fon aku bertenet je keje. huish nasib baek laa. dulu pon tak berapa nak belajar dah asek main tenet je. aku sempat rasa fon berwhatsapp2 nih masa final year je.


diorang ni tak payah rindu sebenarnya sebab jumpa selalu. tapi sebab aku tak puas ati takde lansung conversations ym ke skype ke ngan dorang maka hias pos ni dengan gambar nih. grr. this was 2009 during kpm's convo. fiza pun dah feminin masa ni aku still lagi acah acah anak jantan aperlaa..haha. parents aku takleh datang konvo so kakak kecik yang datang dan bawakkan aku. kira pura pura jadi family lah haritukan. kitorang sewa kete kat uia, tido hotel kat melaka. boon pun ikot sekali drivekan ke melaka pergi dan balik. oops tido hotel opkos la boon tak join kann. haha. baju kurong nak gi konvo pon diorang teman carikkan. aku ni rupanya dari konvo diploma sampai la nak keje pun jasa diorang. ish ish. jodoh pon boon pernah cube carikkan cuma mungkin memang takde jodoh, harapan boon tak kesampaian..haha. sian dia. tapi bukan salah boon pon. itu kerana aku adelah seorang yang memboringkan k.

haa sebab tu la kalau kena bebel dengan duorang ni aku redha haha.

ok dah pasni malas dah nak membebel pasal rindu (jangan caya stetmen nih).

eh tapi tak salah pun kalo kita rindu yang best best tau. yang tak best delete jangan ingat lansung. tahun 2009 aku dulu tak best pun sebenarnya walopon ada nomor 2 dan 9 haha. tapi aku tak ingat dah part yang sakit sakit tu sebab yang aku tau tahun tu paling best utk pacik hasdi sebab anak anak dia masuk unibesiti tarikh sama. hepi giler dia masatu.

and now, i feel better :)

2 ulasan:

aisyah Chronicles berkata...

alaaa syanad..percayala bukan awak je yg missing2 old days ni. and seems like byk memories. Everytime tukar laptop, kite xde byk bende pon nak save. Same old, same old.hahaha.. statement sadis.. xD

aiseh, betul sgt la 3rd batch asek nk reunion yg xmenjadi. hihi.. entah bile. semua org sibuk. dah ade femili. dah pergi ke sane ke mari. hurmm.. rase yg plg last gempak yg korang arrange pegi port dickson tu la kan. tp kite xikot pon. :3 miss the times I could have treasured!

Semoga Syanad bertemu jodoh yang baik2. :) Kawan kite pon beria arrange but somehow it didn't take off. Due eligible bachelor ok..xD haha.. due2 dah add kat facebook tapi mcm xde modal nak berborak. Ade jumpe laki sorang pon, kengkonon fefeeling nak kawen, mangkuk hayun gupenye.

Ooohhh... ilyas layan korea eh? hihi.. xpe, last2 taste die yg muke2 arab/pakistan gak.. xD sile lah mesej na, mesti die terhibur..ekeke..

Pagi2 matahari belum nak naik ni la best being nostalgik kan

l t t l g j h ; berkata...

cah - rindu kann.. kalau la boleh diputar masa. kite ni sebab laptop since 2009. tu byk harta karun tu. hehe

haahh yg pd tu kita beria join arrange last skali tarikh daftar masuk degree jatuh pada tarikh tu.. gile sedih. memang takde rezeki. skarang ni pun xde org nak plan2 dah kan.. tp kitorg dapat reunion makan2 kt umah awk pun dah ok dah cah :p

tu laa samalah cah.. yg kawan kita kenenkan ni siap dah jumpa family apa sume.. titibe hilang ditiup angin.. haha. tau2 dia tengah 'woo' org lain. dpt tau 3 days after jumpa plaktuh. xtao la sedih ke frust ke apa cz dia stok bdk2 baek. munkin xde jodoh kot..hihi..yg terkilan ayh kita entah2 smpai hujing hayat ingt kita akn end up dgn dia.. xpe insyaAllah, smpai masanya Mr Right awk akn sampai..pejalanan jauh sikit sebab dia wayyy better dr yg pernah awk kenal tu kn..hehe..ps: kalo jumpa nak tau citee :p

tu la.. dlu slalu jugak rupenye chatting ngan ilyas.. n mostlt ckp pasal drama korea. kita mmg xingat lansung! haha.. rasa mcm na xminat je dah drama2 korea ni.. tu rasa nk tnye tu..kihkih

kann.. kite plak tengah2 malam la fefeeling nostalgik..mementang penganggur..hihi