Khamis, 20 Oktober 2011








GEMILANG Mentoring Course II 15.10.2011

being a committee of those explorace-like activities, you need to get ready to be hated.

which is soo not me. bukan lah nak kata aku ni baik ke apa tapi tengok muka suma orang letih pun is enough to make me feel guilty. pastu nanti mulalah bagi kelonggaran pastu kesian pulak kat group lain yang tak dapat kelonggaran yang sama. tu belum lagi bab kena marah dengan peserta. biasalah adat la game kan, semua orang nak menang kalau boleh tapi kalau kawan sendiri yang terbuat muka mulalah aku pun nak terasa lah terkecil hati lah

memang muka aku sesuai jadi participant je. tak kesah la kena ulang alik lari 10km pun. penat badan tak sama dengan penat perasaan.

haha.

ok sebenarnya gambar-gambar kat atas ni adalah kelab aku (Gemilang) punya mentoring course. selalu buat dalam iiu je tapi sebab nak rasa kelainann sikit so decided buat kat luar. dan disebabkan majority board members dok gila tengok Running Man, macam-macam lah idea untuk modulnya. pastu bila dah feeling2 macam Running Man, sumalahhh nak main takda sape nak jadi modul.

aku pun tak ingat dah siapa yang suruh aku jadi modulnya. aku ok kan je sebab suma macam taknak and ingat boleh main jugak sekali tak ponn. pastu mula-mula tak kesah jugak sebab ingatkan boleh lah jalan-jalan sekali kat wangsa walk tapi sekali tak jugakk. duduk kat wangsa walk sampai pakcik guard pun perasan dah muka tapi takde satu kedai pun yang rasa dapat lepak lama-lama. sebok dok menyorok dari peserta-peserta. masuk kedai pun tokey rasa macam nak mencuri kot sebab terhendap2.

walaupun tak merasa apa yang dorang rasa tapi aku yakin dorang penat gila. kesiann. more than 10 missions pastu kena ulang alik dari carrefour w.maju ke wangsa walk. walaupun orang cakap standard la games macam ni, kalau tak penat takde maknanya lah kan. tapi tulah, still kesian. sebab aku lah antara orang yang design the modul a.k.a penyeksa diorang.

tapi dengki jugakla sikit-sikit sebab dapat main pun best gak. among the missions; cari kereta bernombor plate yang diberi kat parking basement carrefour. bayangkan sebesar-besar alam tempat tu nak cari sebijik keta. pastu kalau yang best sikit kena beli satu game bowling atas nama sorang & main sampai ada 1 strike. kalau yang senang tu kena cari pak guard & bergambar dengan dia. 1 group kitorang bagi 50rm. duit tu la yang akan diorang guna untuk missions yang kena pakai duit. kalau pandai jimat boleh cover duit tambang sekali. ada jugak mission beli air kotak 1 dozen pastu kena jual. tapi dah habis 1 mission tu kena jumpa commitee dulu tunjuk bukti. and commitee pulak kena lari2kan diri. kalau aku jadi diorang konfem aku akan membenci committe selama seminggu. haha. tapi yang best sikit last mission kitorang suruh diorang bergambar 1 group pegi cuci terus. haa yang tu cadangan aku tau *bangga*

harap diorang happy la. walaupun dengar cite ada yang sampai demam pastu majoriti sakit badan. sebagai yang tak rasa sakit-sakit badan ni, terasa lah jugak guilty yang teramat. tapi tengok macam semua group dah makin rapat dengan ahli-ahli (ahli kelab kami dibahagikan to 4 groups so masa explorace tu kitorang pecahkan ikut group kelab)

mr. president cakap next time nak buat yang totally Running Man punya (obses kann) tapi kat iiu je. aku dah terbayangkan yang mengejar pakai loceng segala dah ni. haha. tapii yang penting masatu aku nak jadi peserta. takmau dah jadi commitee!


*photos credit to Gemilangians

1 ulasan:

hikariee berkata...

wahhh...nak join bole.hahaha