Sabtu, 19 September 2009

#19 ;


bila kau nak dengar luahan atau masalah orangorang yang tak berapa rapat dengan kau, make sure: kalau benda tu berkaitan dengan orangorang yang kau kenal, cukuplah sekadar DENGAR je. takyah tambah pape info yang korang tau.

aku dah pernah diberi pengajaran banyak kali pasal ni. tapi harini DIAJAR lagi sekali. daimn.

baru aku tahu rasa kemanusian dan rasa kasihan tu pun ada tempatnya untuk diaplikasikan.

and make sure when you are walking away from somebody's life, takyah la citer sebab apa dan apa yang diorang buat kat ko kat siapasiapa pun. tak kesah la kalau orang tu yang paling rapat or yang tak berapa rapat pun. those things are gonna haunt you back. tak kesah la kalau kau citer benda betul pun. nanti in the end kau yang kena balik wey. lagi banyak kau cerita pun takkan buat kau tenang pun. pergi diamdiam dan lupakan semuanya.

siapa betul siapa salah semua tu kan kerja Tuhan.

mungkin aku perlu lebih pentingkan diri dari kesiankan orang.

pengajaran untuk kau, syanad.

4 ulasan:

mike-L berkata...

beranggapan ianya sekadar angin lalu...angin lalu...xperlu emosi dengan angin

pentingkan diri sendiri dahulu,lebih bagus.(bukanlah tidak mempedulikan orang lain)

hikari berkata...

bende itu slaluu tjadi
cukuplah pendengar setia
kalo xlarat lari saje dr org itu*selfish*

l t t l g j h ; berkata...

laskar - yup. anggap saja macam angin lalu.

iEe - lari paling senang :)

Izzah berkata...

aku paling suka entri ni. banyak ayat yg tepat.

tp aku mahu tau cerita yg sebenar? bolehkah? :)

take care my dear :D