Isnin, 27 April 2009

drive - bersama bintang ;




semalam adalah hari yang panjang tapi mengantuk

6am. baru tidur. pastu bangun 8am. ikut mak pergi tengok budakbudak pandu puteri die. makan nasi lemak dekat sebelah menara yayasan islam. makin mengantuk.

12pm. teman mak pergi kedai tudung besar kat jalan kuala berang. aku dah tinggal 40%. berpinar pinar tahan mengantuk

1pm. pergi matrade. questionaire belum ada lagi. hari ahad HQ cuti. kecewa sikit. tinggal 20%. balik pukul 4pm ngan ayah.

5pm. kena goreng keropok & buat air sebab ada orang nak datang. tak larat gile tapi buat ah jugak. tinggal 15%.

6pm. pacik rasli datang 1 pham. diorang dah nak balik LA. aku dah nak mampus tapi bertahan la. tekebil kebil menahan diri dari tidur.

645pm. mak suruh panggil alip masuk rumah. dia pegi main dengan alip sebelah rumah. titiba nenek dia keluar. borakborak. teman makcik tu kait buah jambu depan rumah. makcik cakap kalau boringboring pergila kat jeti tepi rumah tu. ceyy bajet cam tinggal tepi laut plak aku.

715pm. ayah bisingbising sebab tak layan alip. alip tumpahkan air. aku menjawab tapi lepastu menyesal. aku rasa minggu ni aku paling derhaka. tak cakap dengan suma orang. cakap pun sambil marahmarah. terukterukteruk. dah tinggal 0%. rasa kosong & melayang.

8pm. rasa makin ranap.

lepastu aku ingat aku dah mati. sikit sikit seronok sebab takpayah siapkan report. takpayah sedihsedih lagi dah. tapi lepastu takut gila sebab sebelum mati aku jahat dengan suma orang. tapi still lega sebab tak yah siapkan report dah...

bangun pagi ni aku mengeluh sebab rupanya still kena siapkan report. banyak lagi pulaktu. tapi, syukur sangat sangat sebab still hidup. Alhamdulillah...

ps: harini pergi matrade lagi. dah dapat questionaire. wee. pastu dapat kupon kfc petronas bagi. muahaha.

Elephant

7 ulasan:

Lynn Honeym berkata...

hee comel btol, sangat sibuk.

entry comelcomel kenapa mesti nak kena selitkan perkataat R***** tu..


waa.
:D

d i e y L a . berkata...

hee betol2 sgt comei.

berjuang lg siapkan report ok.

haha.

owh kupon petronas.saya pun da dpt.

hee

ajak berkata...

sian kat ko kan..
tp nk ckp padan muke ley x..?
hehe..
xde la..gud luck ngn repotr ko tu..
nnt2 tyme aku lak jd cm ko kn..
haha..

NadyaChot berkata...

my lil' gajah..

hepi2kan diri k..dun sedih2.

x saba nk jmpa kamu kt kolej nnt..:)

l t t l g j h ; berkata...

lynn- report mmg torturing tol. adoiadoiadoi. xsaba nk tggu mgu depan. nk lompat tinggi2.


awek - hee bkn snang nk dpt tu. kene isik minyak 30rm kt petronas eh? hee. saye yg xleh drive ni hanye buleh brangan je. kah3.


omarr - pakcik bungee iboh bisin gilak. nnti aku bahan baru tau. haha. goodluck exam ko juak. nnti lawan madah klakar srawak lg eh. bahaha.


masmellow- iloveyouuuu. kite jmpe kt kolej eh :(

ajak berkata...

oit makcik emo..
kuang ajaw ko..
aku pembuli ar..xmen ar bunge2 nie..
siot ko..

lttlgjh berkata...

ahhh bungebungebunge. ko xseswai jd pembuli. biar aku je. haha