Rabu, 23 November 2011

abang kecil dan abang besar ;



cant wait for this weekend to come. because i get to see these 2 boyfriends of mine playing together.

i feel bad for hilmi. sebab aku je lah yang paling dekat dengan dia tapi jarang gilaaaa balik rumah gombak. mesti sunyi duduk sorang-sorang. even dia kerja & susah nak jumpa pun, at least bila balik rumah tau ada orang takde lah rasa kosong sangat kan. tapi aku tak mampu nak balik rumah tiap-tiap minggu sebab kadang-kadang susah nak curi masa untuk balik. even dekat pun sebenarnya.

kalau ikutkan jarak antara rumah gombak & iiu adalah tak sampai 15 minit pun tapi sebab kena naik public transport (tunggu bas 2 kali, lrt sekali), aku malas. paham-paham je lah kalau bas tu kan. walopon tempoh masa perjalanan tu 5-10 mins je tapi nak tunggu tu, kadang-kadang sampai sejam pun belum tentu ada. sebab tu malas. ada juga orang tanya, kenapa tak suruh hilmi ambik atau hantar je? boleh je tapi aku malas nak susahkan. dia kerja. balik pun malam. takkan pastu nak suruh ambik aku lagi kan. dah la dia kerja jadi rider mcdonalds. hari-hari pusing uia.. kalau aku jadi dia pun tak nak aih pusing uia banyak2 kali. dah la jalan 1 way. bulatan besarr pulak tuh. jadi aku prefer susahkan diri sendiri ataupun takyah balik terus kalau dah malas.

tapi bila aku buat alasan macam tu kat umi abah bila diorang tanya kenapa tak balik rumah gombak, jawapannya adalah:

"tuh kereta ada je duduk menunggu orang bawak. guna je lah."

-_________-

dah layak dah ni aku prektis driving ni. tapi masalahnya kereta tu wira. kalau kancil boleh la hamba gagahkan.


jap, apentah tujuan asal post ni?

entah, tapi yang penting, minggu depan rumah gombak fullhouse seminggu. yippieeeeee :)

aku nak balik hari-hari & mintak abah hantar & ambil dari kelas.

ha, ingat kau sorang je boleh boleh balik selalu & ayah hantar ambik??

haha takdelah. kadang-kadang aku takfaham dengan orang yang tiap masa je nak balik rumah. aku taulah rumah kau dekat je. tapi agak-agak lah tengah busy pun nak balik gak kan. kalau balik tu sendiri takpe jugak, ini ayah jugak nak kena hantar ambik. pastu kalau kau tu jenis yang pergi kelas, buat esaimen & study je takpe. ini nak aktif jugak society bagai. pastu bila busy, mengeluh. tapi nak jugak balik. pastu bila balik, kerja-kerja kau suma orang lain buat. kalau tak siap kerja tu sendiri punya risiko takpe lah jugak. pastu orang nak ganti kelas atau discussion hari jumaat muka kau dah macam kena sembelit. padahal jumaat orang paling free. alasan busy banyak kerja. dahtu orang lain duduk uni ni main & tidur je ke??

apa kata kau bawak je rumah kau tu kat uni ni? senang sikit kan. nak discussion ke apa buat kat rumah kau je.

annoying okk annoying.

i think you should quit societies & other things yang akan menyusahkan kau untuk balik. sebab you'll eventually menyusahkan orang lain. nanti kita sama-sama berdosa. aku berdosa menyumpah kau. kau berdosa menyusahkan orang.

kan?

hadoi, padahal tadi nak post pasal family je kott. kan dahh. silap lah buat entry time tengah panas hati ni.

anyhoo, 26 november 2011,

taksabarrrrr ((:

1 ulasan:

Izzah Sobki berkata...

adakah sbb cuti sekolah telah bermula maka keluarga awak pon pulang ke semenangjung? heee...have a very happy days! <3