Khamis, 27 Oktober 2011

para-para-paradise ;




*Coldplay - Paradise

ya, aku banyak salah dengan suma orang. i forgot to keep in touch. i dont reply texts. i dont answer calls. i'm always busy.

i'm at fault.

tapi bila orang cakap aku selalu je sibuk tapi tengok macam banyak je masa untuk seronok-seronok dengan orang lain tipu la kalau tak sentap.

sebab sem ni sem yang aku paling elak untuk keluar. aku banyak guna alasan busy kelab tapi padahal tak sangat pun. sebab sem ni aku financially not stable. sepatutnya aku tak payah cerita pun benda-benda macam ni kat sini tapi serius terasa dengan ayat2 macam, "yelahh kau sekarang busy dgn kawan2 baru" "kau kalau busy lupa suma orang, orang lain pun busy jugak ada je masa untuk benda lain"

janganlah samakan aku dengan orang lain. dah nak buat macam mana orang lain boleh berseronok even busy tapi aku tak boleh. i'm not good at multitasking. aku ni tak termasuk dalam kategori bijak macam korang. rajin pun tak. aku tak dapat ptptn full macam orang lain. i dont get even suku pun. korang rasa aku tak rasa burden ke 100% kos hidup aku still under abah walaupun aku dah 23?

and kadang-kadang pasang tinggi harapan untuk jumpa tapi ada je yang buat muka macam takde mood, macam ada masalah.

tawar hati kot.

sebab aku kalau boleh tolak semua masalah yang aku ada at least waktu tu je sebab kalau boleh nak happy happy.

tapi selalunya orang lain tak macam tu pun.

tapi bila dah lama tak jumpa yang salah tu aku juga. and i took the blame. sebab aku lupa dah yang aku sebenarnya dah tawar hati.

dan benda tu berulang-ulang lagi banyak banyak kali.

jumpa dengan harapan dapat happy2 - happy sekejap je pastu ada je yg moody secara tiba-tiba - balik tak happy pun - aku tawar hati - dah lama tak jumpa - aku salah sebab dah lama tak keep in touch - i took the blame & said sorry - suma jumpa macam takde apa berlaku - ulang lagi jutajuta kali.

yelah, memang salah aku pun. sebab memang sem ni aku takde kehidupan lain selain kat dalam ni. sorry.

tapi tolong jangan buat aku macam orang bodoh lagi boleh tak.

aku dah penat.

6 ulasan:

chocolatte berkata...

syanad, aku pon baru jumpa sorang member kat kpm ritu cite d same thing. ok maybe tak sama la. tapi part yang kite sebenarnya bz tapi org lain tanak pecaye and paham and even if kite kdg kdg dapat keluar dengan kwn kwn baru lepas tu kawan lama gave us that ''owh dengan kawan baru ko ade mase plak'' - shit. kdg kdg bagi kite sedih sebab lets face it dorg mana sama dgn kite sbb kite je tercampak jauh takde kawan kat sini. and kadang2 katala kita ditakdirkan ade mase free dpt kuar SEKALI SEKALA titibe all of sudden kite mcm nampak free sgt padahal tak. pasal duit tu ko takyah cte aku sampai skang rasa guilty psl still kena pakai duet parents di kala umur tua tapi nak buat cmne syanad atleast ko gn utk stdy and aku pecaye ko mst sedaya upaya nak jimat kalo boleh kan. takpela syanad. jangan la tawar ati.benda benda cmni ko kena share. atleast tak setel pon kurang sikit beban ko kan? :) sorry kalo the way aku interpret tu salah tapi atleast i can relate to it. jangan emo sangat. nanti aku emo sama..hehe..take care syanad.

lttlgjh; berkata...

ainnn.. weh nak nangis aku baca. hehe. kann? kadang2 bila orang cakap camtu taktau da nak cakap apa sebab nnti cakap orang akan kata jugak tu alasan. hujung2 aku cakap yelah aku salah kot memang aku xcontact. tapi sudut hati aku menjerit tak puas hati mintak keadilan. kadang2 bila aku baru nk start rasa bersyukur sebab finally after 2 YEARS baru aku jumpa apa yg dikatakan org lain as 'kawan-kawan' pun boleh titiba rasa bersalah.

haih entahlah. takpelah ain, takyah la pk benda2 macam ni. betul cakap ko watpe tawar hati, buat tak reti je sudeyh. hehe

TQ AINN! all the best utk ko. aku doakan selalu :)

chocolatte berkata...

no worries syanad..buat je ape ko percaye betol :)susah kalo asyik hidop bertuhankan cakap orang. orang cakap senang, kite yang rasa je tau kan? haa kan aku da bajet nak puitis sangat. hahaha.

ko pon sama ye? jangan pikir mendalam sangat. nanti lagi ko serabot. macam ko cakap kat status aritu la kalo orang nak pegi, biar je la die pegi. maybe part die dah habes dalam life kite. if she/he is meant to be there, then she/he will definitely come around. :)

l t t l g j h ; berkata...

hehe terharu aku ain. thankss sgt2 untuk semangat yg ko bg. (haha mcm skema la plak kan ayat)

ko pn same tau. xyah pk sgt2 utk benda2 tak perlu. jom kite kejar degree jom. xsaba aku nk ckp congrats kt ko tahun depan. hehe :)

misS-dA berkata...

terase cm dtembak2 ble bc enti ni..ermm..kalo pendam je org xkan fhm..sila luahkan ketidakpuasan itu..if rs bnda ni sume beban juz let go..so xde la serabut kpale sndri..pura2 tidak dpt mbntu apa2

l t t l g j h ; berkata...

noted :)