Rabu, 16 September 2009

#16 ; blurbs of the day


satu] got nothing much to rant about but yeah, nak menjayakan misi 29 post di bulan september punya pasal kan. cewah da macam menjayakan gugusan 1 malaysia lak. hahaha otak ko gugusan, gagasan lah.

dua] dua hari kat rumah walaupun kurang produktif tapi adalah hasilnya sikit. mana taknya, tidoq je lebih. jaga malam pagi tidur dah petang baru bangun. terbangterbang lah pahala posa saye ke taman langit. hoho.

tiga] dah buat kek batik sendiri walaupun tak berapa jadi coz of terkurang beskot (teruja nak mencokelatkan kek tu)

empat] sempat buat mini popia yang letak serunding tapi saiznya gabakgabak entah kenapa. kulit popia tebal sangat kot. siap call nenek tanya brand mana kulit popia bagus. last sekali decided untuk takyah buat dulu. haha.

lima] had a whole tub of ice cream (1.7 liter punye) all by myself. TERBAEK weyh.

enam] baru lepas tolong mak buat almond london.

tujuh] baru balik dua hari dah letih dengar mak bisingbising pasal helmi yang kuar malam balik lewat & isap rokok. bising lak kat aku, macam aku lak yang merokok. haih.

lapan] borakborak dan update cerita dari kawankawan dan timbul lah persoalan seperti berikut:

  • apa jadi kalau dalam satu masa, korang boleh tersuka dua orang serentak?
  • apa jadi kalau korang dan bestfren korang tersuka orang yang sama?
  • apa jadi kalau korang dah bercinta bagai nak rak titiba satu hari tu boifren/girlfren korang cakap dia lagi selesa hidup sendiri?
  • apa jadi kalau korang dah berbulan bintang (bertahuntahun) dengan bf/gf korang titiba dia cakap sebenarnya selama ni dia suka orang lain?
  • apa jadi kalau harini korang okey je dengan bf/gf korang titiba esok dia hilang macam tu je?

susah an? aku pun taktau nak memberi cadangan apa. cuma boleh cakap this is life, hadap dan telan je lah apa yang jadi. ada hikmah semua tu. at least apa yang kita kena tu tak lah teruk macam orang lain.

  • apa jadi kalau dah nak habis ramadhan korang still tak dapat makan KFC lagi? hahahahahahha :D ni lagi kesian doww. lalu depan kfc banyak kali pun still takleh makan lagi. bohohoo.

sembilan] selamat 16 september untuk gugusan gagasan malaysia.


ps: que sera sera, whatever will be will be.

5 ulasan:

Fatin Fauzi berkata...

x payah makan kfc byk kalori!

Fitri Fothermucker berkata...

"apa jadi kalau korang dah bercinta bagai nak rak titiba satu hari tu boifren/girlfren korang cakap dia lagi selesa hidup sendiri?"


wah! cam same je ape yg ako lalui?
haihs!
ape yg leh wat adelah DUIT!
Doa, Usaha, Iktikad & Tawakal
last but not least Redha je la
=|

KFC byk kalori! nnt gemok oh syanad!
xD
tapi ako da lame ta mkn kfc....grrr! ngidam la plak

d i e y L a . berkata...

hoho best dah blk umah.
aku dah tak sabar nk blk taw.
nak tolong mak wat biskut raya gak a.
hee.

ehs raya jemput la dtg umah aku ek.hee

mike-L berkata...

wehuu..Gugusan satu malaysie...

kfc,kekbatik,serunding,almond london,aiskrim..

semua makan..haha..

pehh kisah cinta dan airmata lahh..

l t t l g j h ; berkata...

aten - kalori tu la yg saye mahu. haha :p

bob - akan sampai satu time nanti ko akan betol2 move on,kawan. doa dan sabar ye.

pegi2 makan kfc cepat weyh. haha

awek - BESKOT NENAS MAK KO TERBAEK. hehe okie nnti de rzki aku dtg umah ko tau. takut balik klantan lama je

laskar - waaa kenape aku bace nama2 makanan ni skarang. baru 0910am. huhu