Khamis, 31 Januari 2008

ohh yeke

kawan : kechik nak tau tadi an sir ahmad sound tepek ko doh.
shanad : hah? sir sound aku? apsal tah? die kenal alku ke?
kawan : tapi indirectly ah. die kate orang yang tulis blog biasenye purpose die untuk tembak sindir kutuk orang yadda yadda yadda ( lebih kurang la)
shanad : ceyh aku ingat sound bebetul ah tadi.

haha dapat sbijik. yeke aku tulis blog untuk sound orang? yeke? yeke? yekot.

well i think that's what blog meant to be. to express our thoughts n opinions. kalau bukan camtu ape guna blog ni. okay, i better not write about people nemore. tulis satu kat sini terasa, pastu aku delete. tulis lagi, kat sana plak terasa. delete lagi. pasni this blog will contain nothing but pictures. okay sume?

blog tempat aku luahkan apa aku rasa. tak semestinya apa yang aku tulis tu 100% betul. itu suara hati aku. bukan kau. mungkin kata hati kau lain. takpe, takyah bagi explanation. kau sendiri tahu apa yang betul kan. simpan je all the truths dalam hati kau. aku pun taknak tau. kau terasa? aku tak cakap pasal kau pun. im writing randomly. general.

apsal terasa plak? betul eh apa aku cakap tu? kalau betul, simpan je lah dalam hati.

enough said/

meet the subjects that im learning for this semester.. (drums roll)

  • critical literacy
  • business communication 3
  • society, state and the individual
  • research and project
  • academic studies 4
  • computing
  • ielts (advanced)
hard work and less play. all i can say. these subjects keep boggling my head and interfere my dreams. i mean, nightmares. maybe its not that hard for you. i just have to read read and read. i can read but sadly not critically. i cannot go in depth what they want which is other wordly i am not the type who thinks outside the box. you know, to think of the other side of it. okay maybe thinking is not my expertise. kesian.

okay, better off for now. online back at 4 sebab nak wat keje sket. aku kat cc ni. nak jenguk grup fs. our gathering on 7th feb will going to be a reunion. ramai pulak yang ajak jumpe. bestnye bestnye bestnye. hope jadi ah kan. (:

mungkin korang rasa aku ni si kecik yang mulut berbisa tapi believe me im not that type yang reti sound orang direct. aku hanya ekspreskan apa aku rasa. kadang kadang aku camkorang gak, kecik hati n sentap ngan orang orang aku sayang. kadang kadang aku takde tempat nak luahkan kekecewaan aku, sebab tu aku pilih untuk luahkan kat sini. aku cuba untuk tulis general, tak tujukan untuk satu2 pihak. tapi aku an manusia gak. so if korang rasa ape yang aku tulis ni offensive, mintak maaf la bayak banyak eh.

perkataan harini : THE FIRST STEP TO BECOME HAPPY IS TO STOP THINKING SAD.

ps: kita hidup ada hak. jangan ketepikan hak kita hanya kerana nak jaga hati orang. kita takleh harap orang untuk faham kita je all the time. jadi, cuba untuk faham orang lain plak keyh (:

3 ulasan:

inche' ahmad berkata...

saya tak kater gitu pun. jangan ler terasa pulak.

saya kater, be critical la skit dalam membaca blogs. jangan ambik jer. kan ker belajar critical literacy kan?

saya kater, ramai yang buat blog untuk dysfunctional conflicts. untuk fire-memfire orang. bagus ker?

ha'ah, saya tahu. blog untuk express opinions and thoughts.

nevermind...

shanad berkata...

halo sir,
eh saye tak trase pon lar. saye pon stuju gak ramai blogger fire2 orang. dialog tu just jadi between saye ngn kawan2. diorang gurau sebab saye pon antare blogger yang suke fire2 orang. hee.

sorry sir. saye tak niat nak offend sir plak. reflection dari dialog tu bukan saye fire sir. general untuk orang2 lain.

mintak maaf ye sir

inche' ahmad berkata...

i sensitip tau ...auwww...

taklah. saya suka baca blog. saya suka baca pendapat orang dan apa yang tersembul dari minda orang. serious.

saya suka you... erkk... punya tulisan.

do not stop blogging.