Jumaat, 16 September 2005

life is all about sad things =(

hurm. aku serabut ahh. banyak bende aku fikir. n mostly yang aku fikir beside my studies is bout my frens, aku xtau nak buat ape.

aku rase conflict yang da jadi skarang da teruk. bole diselamatkan tp kalo orang tu yang xnak bende selesai, xkan aku nak paksa plak kan?? aku rase macam aku nih talam 2 muke pon ade. dengar je sume pihak cakap. aku blurr gile actually, aku atau ape nak buat lagi.

ok sebenanye bende nih kecik je. silap faham sikit je. aku ckp kat Z, berbaik je laa, die ckp L xnak berbaik. aku ajak L berbaik plak, L ckp Z xnak berbaik. aku blurr ahh. mmg bukan masalah aku tp memang masalah aku pon cuz dorang kawan baik aku. aku pon da x faham. aku tau dorang sume saling menyayangi tp kenape x nak berbaik. kite sume blaja pendidikan islam, jangan bermusuh, itu pesan Luqman Al-hakim kepada anaknye, wat susa2 je korang dpt A kalo korang sndiri bermusuh. ishhh. sedey tul.

lagi 1 aku x faham. haritu ade orang tanye aku macm mane nak berhadapan dengan orang yg sume orang die rase salah. xde yang btul. sampai orang yang betul2 baik pun busuk kat mate die. aku diam skejap. orang yg dimaksudkan tu kawan aku sndiri gak! tetibe aku rase sedey. sebab aku boleh berhadapan dgn die tp... aku x mampu nk tegur die. aku dengar je die ckp orang ni x btul then org tu x btul. padahal yg kene tu kwn2 aku jugak. n yg plg sedey, yg cakap mcm tuh pon kwn aku jugak. aku sedey sangat cuz aku sayang sgt kat diorang sume.

aku sebenarnye da penat. aku bknlaa pandai dlm academic. tp aku x blehh nak concentrate. byk sgt ragam manusie yg aku kene tempuh. kekadang aku harap lps SPM aku xnak jumpe sumerang. tp aku bukan jenis mcm tu.

aku MARAH n BENCI sgt dengan orang yg ske pandang rendah kat orang lain n suke compare diri dengan orang lain. aku rase bende macam ni la yang menyebabkan seseorang tu rase orang lain sume x betul. jgnlaa terlalu taksub dengan kelebihan yg kite ade. kenape kite mesti x puas ati dgn org lain. x salah kalo x puas ati then kite cube tingkatkan diri kite. x payahlaa nak benci2 or dendam2 ngan orang lain juz bcoz diorang lebih sikit berbanding kite. spatutnye kite rase happy cuz yg dpt kelebihan tu kawan kite sndiri.

kawan kite dpt kelebihan sikit, kite cakap die kedekut ilmu?? btul ke die mcm tuh?? slame nih knape die baik je di mate kite n secare tibe2 kite rase die busuk hati. adil ke kite buat mcm tuh. kalo btul die kedekut ilmu, knape b4 dis die blehh jadik kawan yg baik?? xkan die boleh berubah dgn begitu drastik sbb bende tu??? ntah2 kite yg berubah dgn drastik kan. kite yg tetibe benci kat kwn sndiri tanpa sebab. jgn cpt syak wasangka. kite blehh bgtau org lain, selagi x tau dr mulut tuannya, kite xtau kebenarannye kan?? so, kenape kite plak yg cpt syak wasangka?? cmon guys. think about it.

die dpt 5A jee. so wut?? die dpt byk tu ade kaitan ke dgn ko?? pleaselaa ppl. jgn pandang rendah kat orang lain. aku da rase mcm mane kene bende2 ni sume. aku rase ramai yg sensitif bende2 mcm nih. so, nak ckp tu berpada2 laa. kdg2 korang x sedar, korang ckp 5A je?? korang bercakap dgn org yg dapat brape A??

aku rase mmg x spatutnye aku ckp bende nih kat sini. but aku x pandai nak bgtau kat dorang. aku bukan jenis yg pandai berterus trg cuz aku aku taku aku sakitkan ati org tuh. so aku rase sume kawan2 aku (yg aku SAYANG) dpt laa bace bende nih. n berbaik2 semule. sbnanye kite sume syg antara 1 same lain tp ego kite tinggi sgt. jgn sampai jadi ape2 kat salah sorang dari kite br kite nak menyesal kan... lastly, aku btul SAYANG korang sume. masih blom lambat lagi. jgnlaa kite tggu sampai nasik da jadi bubur kan.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Very interesting blog post if you could please support my adult personals adult
personals
site if you don't mind :-)